Muziek uit ‘Saltburn’ beschikbaar op opvallende vinyl (mét badwater)

Een van de meest besproken films van de laatste maanden was zonder twijfel Saltburn. De film met onder andere Barry Keoghan en Jacob Elordi ging viraal en kon op social media op heel wat verbaasde reacties rekenen. Niet alleen de film is bizar te noemen, maar ook de lp met de muziek. Die lijkt namelijk op een badkuip … inclusief badwater.

Sinds begin dit jaar is de film Saltburn te zien op Prime Video. Het was niet het verhaal van de film, maar wel de vele opvallende en bizarre scènes die met de meeste aandacht gingen lopen. Denk daarbij maar aan een naakte Barry Keoghan die zich laat gaan op Murder on the Dance Floor van Sophie Ellis-Bextor én op een begraafplaats.

Ook acteur Jacob Elordi deed zijn duit in het zakje tijdens de badscène. Die scène wordt nu geëerd in de vorm van een lp.

Badscène

In Saltburn speelt Barry Keoghan Oliver Quick, een student die moeite heeft om zijn plaats te vinden aan de Universiteit van Oxford. Dat verandert als hij de charismatische aristocraat Felix Catton, gespeeld door Euphoria-ster Jacob Elordi, leert kennen. Oliver wordt meer en meer meegezogen in de wereld van Felix, zeker als die laatste hem uitnodigt op Saltburn, het gigantische landgoed van zijn excentrieke familie.

Een van de meest besproken scènes van de laatste maanden is de badscène. Zelfs wie de volledige film nog niet gezien heeft, heeft er op z’n minst al over gehoord. Het gaat om Felix die masturbeert in bad, waarna Oliver het laatste badwater opslurpt.

Lp

Die scène wordt nu, gelukkig figuurlijk, in een lp gegoten. Bij een beperkte oplage van de lp’s met de muziek uit de film, is het bad namelijk het hoofdthema. Daarbij lijkt de lp zelf gevuld te zijn met “badwater” terwijl het midden van de plaat een afvoerputje moet voorstellen. Het ziet er alvast zéér realistisch uit.

Meer
Lees meer...