Netflix werkt aan reeks over het leven van John F. Kennedy, in de stijl van ‘The Crown’

Het laatste seizoen van The Crown verschijnt binnenkort op Netflix. Maar ondertussen werkt de streamingdienst al een andere biografische serie. Deze keer zou die gaan over het leven van John F. Kennedy, de Amerikaanse president die in 1963 vermoord is.

De nieuwe serie over John F. Kennedy zou gebaseerd zijn op het veelgeprezen boek JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956 van Fredrik Logevall uit 2020. Het eerste deel van die tweedelige biografie over Kennedy vertelt zijn leven, van aan zijn geboorte tot zijn tijd als Amerikaanse senatoren uit Massachusetts. Binnenkort zou ook deel 2 van die biografie uitkomen.

Eric Roth zal dat boek als scenarist omzetten naar een serie voor Netflix. Hij was in het verleden als scenarist al actief voor onder andere de films Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button, A Star Is Born, Dune en Killers of the Flower Moon. Voor die eerste film won hij ook een Academy Award. Er wordt momenteel nog gezocht naar een showrunner voor de reeks.

John F. Kennedy

Volgens de website Variety zou de nieuwe reeks van Netflix gemaakt worden in de stijl van The Crown, de zeer succesvolle reeks over Queen Elizabeth II en de Britse koninklijke familie. De kans is dus groot dat we verschillende acteurs John F. Kennedy zullen zien spelen. Daarnaast zal er waarschijnlijk ook aandacht zijn voor andere bekend leden van de Kennedy-familie. Voorlopig wilde Netflix wel nog niet reageren op de berichten over deze nieuwe reeks. Het is dus ook nog onduidelijk wanneer die gepland staat.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...