‘The Crown’: Netflix deelt eerste beelden van zesde en laatste seizoen

Het einde van The Crown komt eraan. Volgende maand verschijnt op Netflix namelijk het eerste deel van het allerlaatste seizoen van de populaire reeks over het Britse koningshuis. De streamingdienst deelde zojuist al enkele foto’s van dat seizoen waarop we kennis kunnen maken met de vernieuwde cast.

Het einde van de successerie The Crown komt eraan. Dat het zesde seizoen het laatste zou zijn, dat was al even bekend, en recent kregen we ook eindelijk een releasedatum. Het eerste deel van dat seizoen zal vanaf donderdag 16 november te zien zijn op Netflix, deelt twee volgt op donderdag 14 december.

Het nieuwe geplande seizoen van The Crown kwam er niet zonder slag of stoot. Het behandelt namelijk de universiteitsjaren van prins William en Harry én we zullen ook de laatste dagen van prinses Diana te zien krijgen. Vooral dat laatste zorgde in het Verenigd Koninkrijk voor veel ophef. Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden.

Dodi Fayed

Van dat laatste krijgen we alvast ook een korte preview te zien. Op een van de foto’s die Netflix deelde van seizoen zes van The Crown zien we prinses Diana (Elizabeth Debicki) namelijk in de auto zitten met Dodi Fayed (Khalid Abdalla). “Het is een enorme eer om deel uit te maken van dit project, onderdeel te zijn van The Crown en Dodi te vertolken”, zei die laatste over zijn rol.

“Als acteur was het een enorme uitdaging om de laatste dagen van Diana te spelen. Ik heb al mijn vertrouwen gelegd in de visie van Peter. Het is zijn interpretatie en het voelde emotioneel goed voor mij, dus daar heb ik me aan vastgeklampt. Natuurlijk is het hartverscheurend en zeer beladen, en we kunnen het nooit echt helemaal zeker weten”, zei Debicki over haar rol als Diana in het laatste seizoen van The Crown.

Netflix The Crown S06
Netflix

William en Harry

Prins Harry en prins William zijn de enige personages die in deel 1 en deel 2 door twee verschillende acteurs gespeeld zullen worden. De jonge versie ervan wordt respectievelijk gespeeld door Rufus Kampa en Fflyn Edwards. Hen zie je bovenaan dit artikel en hieronder. In het tweede deel zal je dan weer respectievelijk Ed McVey en Luther Ford aan het werk kunnen zien.

Bekijk hier enkele andere foto’s van seizoen 6 van The Crown:

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is vanaf donderdag 16 november te bekijken, op donderdag 14 december volgt deel 2.

Meer
Lees meer...