Netflix strikt sitcom ‘Seinfeld’: overal ter wereld beschikbaar vanaf 2021

Seinfeld Netflix
Sony/Seinfeld

Netflix doet het weer! De streamingdienst heeft de rechten op de nineties sitcom Seinfeld gekocht. Gebruikers overal ter wereld kunnen vanaf 2021 de reeks bekijken, die al bijna zijn hele bestaan met Friends vecht om de titel van beste sitcom ooit.

Sitcoms wérken. En dat weet Netflix ook. De streaminggigant krijgt binnenkort heel wat concurrentie en doet er alles aan om zijn klanten te houden. Want na die van Friends, heeft het platform nu ook de streamingrechten op de nineties-sitcom Seinfeld gekocht.

Goed nieuws voor Netflix (en voor ons!)

De serie zal volgens Netflix vanaf 2021 overal ter wereld via het platform beschikbaar zijn. Dat jaar vervalt de deal die Sony enkele jaren geleden met Hulu maakte. De verdeler van de serie heeft met verschillende streamingdiensten samengezeten, maar Netflix kwam als winnaar uit de bus.

Vanaf 2021 kunnen we dus genieten van de avonturen van Jerry, Elaine, George en Kramer via Netflix. Voor de streamingdienst komt de koop waarschijnlijk op een goed moment. Eerder deze zomer raakte namelijk bekend dat rechtstreekse sitcomconcurrent Friends van het platform zou verdwijnen.

Seinfeld versus Friends: nineties versus nu

De twee series vechten al hun hele bestaan om de titel “populairste sitcom”. En in de nineties, toen ze allebei het daglicht zagen, liep Seinfeld ermee weg. De reeks was namelijk al een tijdje een vaste waarde in het topslot van NBC, toen Friends aan zijn eerste seizoen begon.

Maar ondertussen is er heel wat veranderd: Seinfeld is nog steeds populair, zéker voor een reeks die al meer dan dertig jaar oud is. Maar aan de populariteit van Friends kan de serie niet tippen. Die laatste viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en je kan je niet op het internet begeven zonder op één of andere verjaardagsviering te botsen.

The One With The Birthday

Dat Friends vijfentwintig jaar geleden voor het eerst op de buis was, dat zullen we geweten hebben (en dat vinden we ook niet echt erg). Winkelketen Pottery Barn, bijvoorbeeld, die in de reeks af en toe aan bod komt, brengt een hele Friends-collectie op de markt. Daarnaast krijgt de serie ook nog onder andere een eigen LEGO-collectie en een echte pop-up experience in het hartje van New York.

Weet je niet welke reeks je kan bekijken voor Seinfeld naar Netflix komt? Niet getreurd! Hier vind je de 50 beste series van dit moment.

Gesponsorde artikelen