Netflix-film over ‘Undercover’-slechterik Ferry Bouman: de cast

Netflix Undercover film Ferry Bouman cast
Netflix

Een dikke maand geleden raakte bekend dat Undercover-slechterik Ferry Bouman zijn eigen film krijgt op Netflix. Nu kennen we ook de cast voor deze productie.

Netflix

Eerder raakte al bekend dat Frank Lammers opnieuw in de huid kruipt van Ferry en Elise Schaap in die van Danielle. Netflix maakt nu bekend welke gezichten we in de film over Ferry Bouman zullen terugzien. Zo keert ook Raymond Thiry terug als John, de ongure handlanger van Ferry. Nieuwe gezichten zijn die van Huub Stapel (als hasjbaron Brink), Tim Linde (als Brink zijn zoon Thijs) en Monic Hendrickx (als Claudia, de zus Ferry).

Als jonge snaak heeft Ferry ook de jacht geopend op een aantal mensen. Die worden gespeeld door Yannick van de Velde, Mike Weerts en Bram Blankestijn. Andere aangekondigde namen zijn Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne en Eva Laurenssen.

Amsterdam, 2006

De setting van Ferry is het Amsterdam van 2006. De jonge, maar meedogenloze Ferry Bouman is een onbeduidende handlanger van de lokale hasjkoning Ralph Brink. Op een gegeven moment wordt de bende bruut overvallen, waardoor de zoon van Ralph Brink levensgevaarlijk gewond raakt. 

De criminelen gaan op onderzoek en stoten uiteindelijk op een groepje kampeerders in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vlakbij de grens met ons land. De Amsterdamse drugsbaron stuurt Ferry op pad om de daders te grazen te nemen en hen een lesje te leren. We zien hoe Ferry uitgroeit tot de crimineel die hij geworden is in Undercover

Overdonderend succes in Nederland

Netflix

Dat Undercover nu al een spin-off rond het personage van Ferry Bouman krijgt, is geen toeval. Zo was Undercover in 2019 de best bekeken series op Netflix Nederland. Daarmee mogen Tom Waes en zijn kompanen zich gelijkwaardig achten aan topreeksen zoals La Casa de Papel en Back Mirror. Ook in Latijns-Amerika was Undercover een onverwacht succes bij Netflix-kijkers. In Vlaanderen werd de serie eerst uitgezonden op Eén. Daar was Undercover goed voor gemiddeld 1.176.300 kijkers.

Over de startdatum van de opnames en de releasedatum van Ferry is momenteel nog niets bekend.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen