Nick: “Door ‘Big Brother’ weet ik nu eindelijk wie ik ben”

Nick Kraft werd drie maanden geleden tweede in Big Brother. Omdat hij nu ongeveer even lang uit het huis is als hij erin zat, schrijft hij in een lange, emotionele boodschap op Instagram hoe hij terugkijkt op z’n tijd in het programma. En daarbij laat hij weten dat zijn deelname, ook al heeft hij niet gewonnen, toch z’n leven veranderd heeft.

Op oudejaarsavond namen de eerste bewoners hun intrede in het Big Brother-huis, waar ze 100 dagen zouden doorbrengen. De Kempenaar Nick moest in de eerste nacht het huis ongemerkt binnen sluipen en zat er dus enkele uren minder lang dan de eerste bewoners. Maar uiteindelijk bleef hij wel tot het einde. In de finale eindigde hij op de tweede plaats na de Nederlandse Jill.

“Bedankt Big Brother

Die finale ligt nu al drie maanden achter ons, dus daarom kijkt Nick nu in een lange post op Instagram terug op zijn tijd in het Big Brother-huis. “Vandaag ben ik stipt 3 maanden uit het Big Brother-huis. Bijna net zolang als dat ik erin heb gezeten. En nog steeds mis ik het elke dag. Waarom? Geen idee, misschien het gevoel van veilig zijn, geen stress, de uitdaging en echt jezelf kunnen zijn zonder rechtstreekse commentaar.”

“Maar achteraf gezien was dit voor mij een nog groter avontuur dan ik toen op dat moment dacht. ‘Ja maar Nick, jullie hebben daar toch niks gedaan buiten wat gekookt, in de zetel gezeten en wat spelletjes gespeeld?’ Dat waren inderdaad een paar dingen die we daar deden, maar vergeet niet de sociale impact, want het is een, jawel, sociaal experiment. Je wordt in een huis gedropt met in totaal 19 verschillende karakters. Je kan niet weg, je moet 24/7 rekening houden met elkaar, je moet op ‘aan’ staan. Ik heb in een rollercoaster gezeten die nu al een half jaar aan de gang is, en waar ik echt heb beseft wat het leven inhoudt en daar ben ik enorm dankbaar voor.”

De echte Nick

Vervolgens geeft Nick ook aan dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Vooral wanneer hij terug thuis was en de reacties van de kijkers zag. “Ik heb alle afleveringen terug gezien en ben soms enorm geschrokken, maar echt, enorm. Ik heb reacties gelezen van mensen die de spuigaten uitliepen naar bewoners toe, mensen zoals jij en ik, mensen die evenzeer uw dochter, zoon, partner, familielid of vriend zouden kunnen zijn.”

Maar het overheersende gevoel is toch dat van dankbaarheid en appreciatie. “Gelukkig heb ik zoveel mooie reacties gekregen, en die appreciatie is echt te groot voor woorden. Ik wil nu, na drie maanden, iedereen die op mij gestemd heeft, iedereen die voor mij heeft gesupporterd, iedereen die in mij geloofde als persoon … met heel mijn hart bedanken. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, hoe dedicated jullie waren en zijn en ik zal dat heel mijn leven meedragen en altijd blijven appreciëren. Ik hou oprecht van jullie. Ik zal dit avontuur nooit vergeten, het heeft mijn leven enorm veranderd, maar als persoon zal ik nooit veranderen en om het in het Kempisch te bevestigen: da schrijve kik oep een briefke. Dank u wel iedereen en dank u wel Big Brother om van mij de Nick te maken waar ik al jaren terug naar op zoek was.”

Bekijk hier de post op Instagram:

Meer
Lees meer...