Left Right
scrollTop top

Overlegcomité: “Rijscholen kunnen hun deuren weer openen”


rijexamen rijbewijs
© Bron: Shutterstock

Rijscholen kunnen terug opstarten, dat heeft het Overlegcomité deze namiddag beslist. Dat is meteen ook de enige versoepeling die de vergadering van de verschillende regeringen in ons land doorvoerde.

Rijscholen mogen vanaf maandag opnieuw praktijklessen aanbieden en examens organiseren. Voor rijbewijs categorie B en BE was dat immers lange tijd verboden in het kader van de coronamaatregelen.

De vertegenwoordigers van de deelstaten hadden op voorhand aangegeven dat het te vroeg was om de teugels te vieren. De cijfers zijn nog lang niet nabij de op voorhand afgesproken ‘versoepelingsdrempel’ van minder dan 800 besmettingen en 75 ziekenhuisopnames per dag. In verschillende Europese landen is men zelfs volop aan het verstrengen.

Tijdens het Overlegcomité ging het vooral over de vaccinstrategie. Vanop dat front komt er wel goed nieuws: De Europese inentingscampagne begint onder stoom te komen. Door een extra bestelling van de Europese Commissie bij Pfizer en Moderna kon minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke deze namiddag in het parlement aankondigen dat ook jongeren waarschijnlijk voor de start van de zomer kunnen gevaccineerd worden. Premier De Croo sprak van ‘een game changer’.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  693.666
 • Aantal
  doden
  20.779