Left Right
scrollTop top

Sophie Wilmès (MR) test positief op coronavirus


Sophie Wilmès Corona
© Sophie Wilmès (MR) – EPA

Ex-premier en huidig minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès van MR heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt via Twitter. Die besmetting is waarschijnlijk in familiekring gebeurd, klinkt het bij Wilmès.

“Het resultaat van mijn Covid-test is positief”, schrijft Sophie Wilmès op Twitter. “Een besmetting die wellicht heeft plaatsgevonden in familiekring, gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis heb genomen.”

“Niemand is veilig”

Ze vult zichzelf aan met een jammerlijke vaststelling. “De vermenigvuldiging van het aantal gevallen herinnert er ons helaas aan dat niemand veilig is. Zorg voor jezelf en vooral voor mekaar.”

Symptomen

Gisteren liet ze al weten dat ze verdachte symptomen had en contact zou opnemen met haar dokter voor een test. Vanaf ze symptomen begon te vertonen, is Wilmès in quarantaine gegaan. Het Overlegcomité van de verschillende regeringen gisteren heeft ze dan ook niet fysiek bijgewoond.

“Er zijn geen positieve gevallen in mijn entourage en met de collega’s en mijn team heb ik altijd barrièregebaren gerespecteerd”, schreef ze daarover op Twitter. “Toch is het beter om voorzichtig te zijn.” Gezien het resultaat van haar test, heeft Wilmès dus zeker de juiste beslissing gemaakt gisteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update