‘Squid Game’-maker Hwang Dong-hyuk brengt met acteur Anupam Tripathi (Ali) bezoek aan set ‘Squid Game: The Challenge’

Later deze maand verschijnt Squid Game: The Challenge op Netflix. Het gaat om de realityversie van de razend populaire Zuid-Koreaanse Netflixreeks Squid Game, waarin 456 deelnemers het tegen elkaar zullen opnemen in de opdrachten uit de reeks én ook enkele nieuwe uitdagingen. De set van Squid Game werd voor The Challenge volledig nagebouwd en die set wordt nu in een video gekeurd door maker Hwang Dong-hyuk en acteur Anupam Tripathi.

Op woensdag 22 november 2023 verschijnt Squid Game: The Challenge op Netflix. Het gaat om een spelprogramma dat volledig gebaseerd is op de populairste Netflixreeks ooit: Squid Game. Net zoals in de Zuid-Koreaanse reeks zullen er 456 deelnemers aan de startlijn staan, maar zal er uiteindelijk maar één winnaar zijn. Die gaat naar huis met 4,56 miljoen dollar (4,27 miljoen euro), wat de grootste prijzenpot ooit is in een spelprogramma. Een belangrijk verschil is wel dat je in deze versie gelukkig niet sterft wanneer je afvalt.

Squid Game: The Challenge

In het spelprogramma zullen heel wat opdrachten uit de originele reeks gebruikt worden, waardoor heel wat sets nagebouwd werden. Die set werden nu bezocht door niemand minder dan Hwang Dong-hyuk, de bedenker en regisseur van Squid Game. Hij krijgt het gezelschap van acteur Anupam Tripathi, die publiekslieveling Ali speelde in de reeks.

Het duo neemt een kijkje in de slaapzaal, waar de stapelbedden nagebouwd werden. Hwang vertelt daarbij dat de makers van de set hem contacteerden om de originele set zo goed mogelijk te kunnen nabouwen. Daarna gaan de twee naar de set waar de dalgona-opdracht gespeeld wordt. Daarbij merkt Hwang dat de schommel op de nieuwe set nóg groter is. Het duo bezoekt ook een nieuwe set. Daarvoor werd het spel Zeeslag levensgroot nagebouwd.

En ja, ook de set van de traumatische zesde aflevering werd volledig nagebouwd. “Dit is waar jouw personage stierf”, lacht Hwang. Waarna hij de exacte locatie kan aanwijzen. “Dit is zo’n simpel spel, maar het was het sleutelspel van de hele show”, gaat Hwang verder. “Iemand moeten elimineren waar je van houdt of die je gewoon op korte tijd graag bent beginnen hebben, da’s verschrikkelijk. Wie het spel wint, zal ook een heel ander persoon worden.”

Bekijk hier het setbezoek van Hwang Dong-hyuk en acteur Anupam Tripathi:

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Squid Game: The Challenge:

Squid Game: The Challenge verschijnt op woensdag 22 november op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...