‘Tetris’: Film over de ongelofelijke geschiedenis van iconische spel krijgt trailer

Apple TV+ heeft een eerste trailer gedeeld van de aankomende film Tetris. Die vertelt het wonderlijke verhaal over hoe het spel Tetris is ontstaan. De film is een heuse thriller en brengt de kijker terug naar de Sovjet-Unie in de Koude Oorlog.

Door het succes van The Last of Us zijn verfilmingen van games opnieuw populair. Toch is Tetris iets helemaal anders. De aankomende Apple TV+-film gaat namelijk niet over het spel zelf, maar over hoe Tetris tot bij ons is gekomen. Het zeer eenvoudige, maar even geniale spel heeft namelijk een meer complexe ontstaansgeschiedenis dan op het eerste gezicht lijkt.

Tetris

Tetris is namelijk in 1984 uitgevonden door Alexey Pajitnov uit de Sovjet-Unie. Doordat de Koude Oorlog toen volop aan de gang was, was het spel niet direct beschikbaar in het Westen. De Nederlandse gamedeveloper Henk Rogers ontdekte Tetris echter in 1988 en was vastberaden om het spel met de rest van de wereld te delen.

Als hij een deal bereikt met Nintendo om de rechten te verkopen voor de release op de geplande Game Boy heeft hij bovendien meteen een financiële incentive. Daardoor maakt hij de gevaarlijke reis naar de vijandige Sovjet-Unie waar hij te maken kreeg met spionage, verraad en nog veel meer gevaar.

Taron Egerton

De hoofdrol van Henk Rogers in Tetris wordt gespeeld door Taron Egerton (Kingsman, Rocketman). Hij vergeleek de film in het verleden met The Social Network. Producer Matthew Vaughn sprak dan weer over “een combinatie tussen The Big Short en Bridge of Spies“. Tegenstander van Egerton is de Russische acteur Nikita Yefremov als Alexey Pajitnov. Het script voor de film is Noah Pink, terwijl Jon S. Baird de regisseur is.

Bekijk hier de trailer van Tetris:

Tetris verschijnt op 31 maart op Apple TV+.

Meer
Lees meer...