Tim Hofman komt met tweede ‘BOOS’-aflevering over ‘The Voice’

Begin dit jaar zorgde presentator Tim Hofman voor een bommetje in de Nederlandse tv-wereld en nu wil hij daar een vervolg aan breien. Deze donderdag, op 25 augustus, verschijnt er namelijk een nieuwe aflevering van BOOS over het The Voice-schandaal. Wat daarin precies nog besproken zal worden, is niet bekend.

Er komt geen einde aan het The Voice-schandaal. Presentator Tim Hofman komt namelijk met een tweede deel van zijn BOOS-special over het machtsmisbruik in het programma. Waarover het deze keer zal gaan, valt af te wachten. Maar Talpabaas John De Mol zal deze keer alleszins niet te zien zijn.

The Voice

In januari ontplofte er een bom in de Nederlandse televisiewereld. Toen werd namelijk bekend gemaakt dat er binnen The Voice of Holland meerdere keren sprake zou geweest zijn van grensoverschrijdend gedrag. Het programma werd toen meteen van de buis gehaald en een week later verscheen de BOOS-aflevering van mediafiguur Tim Hofman waarin alles haarfijn werd uitgelegd.

In die aflevering kwamen verschillende waarheden aan het licht. Zo zouden juryleden Marco Borsato en Ali B allebei schuldig zijn aan grensoverschrijdend gedrag en werd er tegen die laatste zelfs klacht ingediend. Dat was nog niet alles, want het grootste spilfiguur was orkestleider Jeroen Rietbergen (50). Hij zou jarenlang seksueel getinte berichtjes hebben gestuurd naar verschillende deelnemers.

Die deelnemers namen in de aflevering het woord en deden hun verhaal. Aan het einde werden die verhalen voorgelegd aan grote Talpabaas John De Mol. Die probeerde daarop te reageren, maar deed dat op een nogal ongelukkige manier. Hij legde, indirect, de schuld bij de misbruikte vrouwen, waardoor ook hij na de uitzending op heel wat kritiek kon rekenen.

Vervolg

Ondertussen is de zaak nog steeds een veelbesproken onderwerp bij onze noorderburen en is The Voice nog niet terug te zien op de televisie. En dat zal ook niet meteen veranderen, want deze week maakte een woordvoerder van BNNVARA bekend dat er een tweede aflevering van BOOS over het onderwerp komt. Dat meldt NU.nl. Die aflevering zal deze donderdag, op 25 augustus, al verschijnen.

Wat daarin precies besproken zal worden, is niet bekend. Maar wat we wel weten is dat John De Mol niet opnieuw bereid was voor een interview. Dat meldt RTL Boulevard. Volgens De Mols woordvoerder zou een tweede interview alleen maar tot een “welles-nietesdiscussie hebben geleid”.

Bekijk de eerste BOOS-aflevering over The Voice hier:

Meer
Lees meer...