Topfavoriet op nieuwe James Bond te worden nam zelfs al iconische openingsscène op

Aaron Taylor-Johnson (32) lijkt meer en meer de absolute topfavoriet te zijn om Daniel Craig op de volgen als nieuwe James Bond. Volgens de Britse media heeft de acteur zelfs al de iconische openingsscène, waarin 007 de loop van zijn geweer op de camera richt, opgenomen.

Regé-Jean PageTom Hardy, James Norton, Sam Heughan, Henry CavillJamie Dornan, Tom Hiddleston, Idris Elba, Richard Madden, Michael Fassbender, Cillian Murphy, Kit Harrington, Jonathan Bailey … Er zijn het voorbije jaar al heel wat grote namen gepasseerd als mogelijk nieuwe James Bond. Producers Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson moeten namelijk op zoek naar een opvolger voor Daniel Craig. Die nam recent afscheid met het zwaar gesmaakte No Time To Die.

Franchise heruitvinden

De afgelopen maanden lieten Broccoli en Wilson meermaals verstaan dat ze niet overhaast te werk wilden gaan bij die zoektocht. Ze wilden namelijk de franchise “heruitvinden” en beslissen welke richting ze ermee uit willen. Pas daarna zouden de castings beginnen om de geschikte acteur te vinden om die rol in te vullen. De producers lieten recent ook verstaan dat er gezocht wordt naar een jonge dertiger, omdat James Bond spelen, gaat over een commitment van 10 à 12 jaar.

Ondertussen zouden er bij EON Productions, het bedrijf van Broccoli en Wilson dat de uiteindelijke beslissing neemt, wel al enige tijd screentests bezig zijn. Meerdere acteurs zouden daarvoor gevraagd zijn. Barbara Broccoli heeft bij die ‘sollicitaties’ de reputatie om bikkelhard te zijn. Zo maakt de bekendheid of populariteit van een acteur haar niets uit. Daarnaast wordt een mogelijke nieuwe James Bond ondervraagd over zijn kennis van de franchise. Wie niet genoeg blijkt te weten over de vorige films mag het vergeten.

Aaron Taylor-Johnson

Eén iemand zou bij die selecties en screentests echter een heel goede indruk hebben gemaakt. Het gaat om de 32-jarige Aaron Taylor-Johnson. Hij is vooral bekend van de Kick-Ass-films uit 2010 en 2013, waarin hij de hoofdrol speelde. Zijn grote doorbraak kwam er echter een jaar eerder in de vaak geprezen Nowhere Boy, een biopic van John Lennon. Daarnaast kan je hem ook kennen als Pietro Maximoff uit Captain America: The Winter Solder en Avengers: Age of Ultran. Recent was Taylor-Johnson ook te zien in TenetThe King’s Man en het pas gereleasete Bullet Train.

Aaron Taylor-Johnson blijft volgens The Sun indruk maken op Broccoli en Wilson. Zo zou hij recent zelfs de bekende openingsscène, waarin James Bond in de camera kijkt en de loop van zijn geweer naar daar richt, hebben gefilmd. Volgens de Britse krant is dat een teken dat een deal nakende is. Er zijn ondertussen zelfs geruchten dat producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson in maart 2023 hun nieuwe James Bond aan het publiek zouden willen voorstellen. Dat is veel vroeger dan aanvankelijk werd verwacht.

Meer
Lees meer...