‘Warrior Nun’ krijgt dan toch vervolg in de vorm van drie langspeelfilms

Goed nieuws voor de fans van Warrior Nun. De reeks die door Netflix werd gecanceld, krijgt nu toch een vervolg. Dat zal niet in de vorm van een serie zijn, maar wel in de vorm van drie langspeelfilms. Dat maakte producer Dean English bekend in een video.

Het nieuws dat Netflix niet zou verdergaan met de serie Warrior Nun sloeg enkele maanden geleden in als een bom. Nadat de streamingdienst al verschillende andere series cancelde, was ook de succesvolle fantasyreeks aan de beurt. Hoewel verschillende fans nog tegen de beslissing in gingen, kwam Netflix er niet op terug.

Toch gaven de fans niet op en huurden ze zelfs een gigantisch billboard in de buurt van de hoofdkantoren van de streamingdienst. Al die inspanningen hebben uiteindelijk gewerkt, want het verhaal krijgt nu echt een vervolg. Dat vervolg komt er als drie langspeelfilms.

Warrior Nun

Warrior Nun vertelt het verhaal van een negentienjarig weesmeisje, Ava (Alba Baptista). Op een dag ontwaakt zij in een lijkenhuis en ontdekt ze dat ze superkrachten heeft. Ze blijkt de uitverkoren aureooldrager te zijn voor een geheime sekte van op demomen jagende nonnen.

Op het eerste zicht lijkt de synopsis op een op een hoopje gegooide ideeëndoos, maar de serie deed het meteen goed. Het verhaal is dan ook gebaseerd op een bestaand stripfiguur van Ben Dunn. Het succes zorgde ervoor dat de serie in 2022 een tweede seizoen kreeg, maar al snel daarna besliste Netflix dat er geen vervolg meer zou komen.

Drie films

Kort na dat nieuws begonnen fans de sociale media over te nemen met de hashtag #NetflixCorrectYourMistake en #SaveWarriorNun. Dat lijkt nu ook echt geholpen te hebben, want het verhaal krijgt wel degelijk een vervolg. In een nieuwe video maakt producer Dean English bekend dat er maar liefst drie films komen.

“Ik wil eerst vooral de fans bedanken. Dankzij jullie kunnen we deze verhalen blijven maken. Bedankt!”, vertelt English in de video. “Ik ben superblij dat ik kan vertellen dat het verhaal zal verdergaan in een filmtrilogie.” Verdere details zullen zonder twijfel later volgen, wanneer de stakingen in Hollywood erop zitten.

Bekijk de video hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...