Left Right
scrollTop top

Deze 10 celebs doneerden het meest in de strijd tegen het coronavirus


Celebs
© Shutterstock

In tijden van crisis onthullen mensen hun ware aard. Sommige doen dat door massaal af te spreken met vrienden en de coronamaatregelen compleet te negeren. Toch zijn er ook heel wat positieve initiatieven. Wereldwijd schonken miljoenen mensen een bijdrage aan de strijd tegen het coronavirus. Ook de ‘grootsten der aarde’ zetten hun beste beentje voor. Deze 10 celebrity’s leverden de grootste financiële bijdrage.

10. Rihanna: 4,6 miljoen euro

Rihanna tijdens op de vijfde editie van het jaarlijkse ‘Diamond Ball’ – Bron: Shutterstock

Plaats 10 op het lijstje van de grootste coronafilantropen wordt bekleed door Rihanna. De zangeres uit Barbados doneerde met haar Clara Lionel Foundation, een bedrag van 5 miljoen dollar aan goede doelen als Direct Relief, Feeding America, het COVID-19 Solidarity Response Fund en het Mayor’s Fund in Los Angeles. Dat is een initiatief dat slachtoffers van huiselijk geweld wil ondersteunen tijdens de lockdown, die nu van kracht is door de coronapandemie.

9. Miranda Kerr and Evan Spiegel: 9,2 miljoen euro

Miranda Kerr tijdens het ‘Clear’-evenement in Moskou – Bron: Shutterstock

Deze namen zeggen jou waarschijnlijk weinig maar als je weet dat dit duo eigenaar is van het sociale mediaplatform Snapchat, zegt dat eigenlijk al genoeg. Model Miranda Kerr en haar man Evan Spiegel schonken een bedrag van 10 miljoen dollar aan verschillende goede doelen in Los Angeles. Het grootste deel daarvan gaat naar kinderziekenhuizen en andere organisaties die de gezondheid van kinderen tijdens de coronapandemie proberen te waarborgen.

8. Oprah Winfrey: 9,2 miljoen euro

Oprah Winfrey tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama in 2007 – Bron: Shutterstock

We kennen haar ondertussen als een echte filantrope. Talkshowhost Oprah Winfrey zet zich met The Oprah Winfrey Foundation in voor onderwijs en emancipatie van vrouwen in de hele wereld. Alsof ze daarmee nog niet genoeg hooi op haar vork neemt, komt daar nu ook de strijd bij tegen het coronavirus. Oprah schonk 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro) aan goede doelen die het coronavirus bestrijden. Daarvan ging 1 miljoen naar de Amerikaanse voedselbanken. Met deze stevige financiële duw in de rug hoopt Oprah een verschil te kunnen maken voor al haar ‘buren in nood’.

7. U2: 10 miljoen euro

U2 tijdens het ‘MusiCares MAP Fund Benefit Concert’ – Bron: Shutterstock

In 2006 zong U2 het nummer The Saints are coming voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. 14 jaar later laten Bono en de zijnen opnieuw het best van zich zien. De Ierse rockgroep maakt 10 miljoen euro vrij om de gezondheidswerkers uit hun land te helpen met de strijd tegen het Covid-19. Het geld zou gebruikt worden om persoonlijke beschermingsmiddelen aan te kopen voor iedereen die het virus bestrijdt vanuit de frontlijn.

6. Hugh Grosvenor: 13,8 miljoen euro

Hugh Grosvenor
Hugh Grosvenor in gesprek met ‘Arab News Agency’ – Bron: YouTube

Ook deze naam zegt jou misschien niets maar Hugh Grosvenor is de rijkste persoon onder de 30 jaar en is bovendien ook de peetvader van prins George, de oudste zoon uit van William en zijn echtgenote Kate. De 29-jarige miljardair schonk een bedrag van 12,5 miljoen pond aan het Nationale Gezondheidsstelsel van het Verenigd Koninkrijk (NHS). Zelf blijft Grosvenor daar heel nederig onder: “Ik ben ongelofelijk dankbaar dat u onvermoeibaar werkt om ons te beschermen en dit land draaiende te houden”, klinkt het. Grosvenors donatie is de kers op de taart. In het Verenigd Koninkrijk werden er namelijk al heel wat originele initiatieven georganiseerd ten voordele van het NHS.

5. Mark Zuckerberg: 27,7 miljoen euro

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shutterstock_1098814631-1024x683.jpg
Mark Zuckerberg tijdens een persconferentie van VIVA Technology – Bron: Shutterstock

Ook Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan zetten hun schouders onder de coronastrijd. Via hun fonds, Chan Zuckerberg Initiative, schonken de Facebookbaas en zijn wederhelft zo’n 27,7 miljoen euro aan Covid-19 Therapeutics Accelerator, een initiatief dat bedoeld is om de ontwikkeling van virusbehandelingen te versnellen. Om dat te kunnen bereiken, zal het de effecten van bestaande medicijnen op het coronavirus onderzoeken.

4. Lady Gaga: 32 miljoen euro

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shutterstock_1196414662-1024x683.jpg
Lady Gaga tijdens de première van haar film ‘A Star Is Born’ – Bron: Shutterstock

Van haar P-p-p-poker face valt deze dagen niet veel meer te merken. De Amerikaanse zangeres toont haar goed hart op een wel heel bijzondere manier. In samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) organiseert ze op 18 april de benefietshow One World: Together at Home. Het thuisconcert, waarop ook sterren als Billie Eilish en Elton John aanwezig zullen zijn, leverde tot nu toe zo’n 32 miljoen euro op. Met de opbrengst van het concert zal de WHO beschermingsmateriaal aankopen voor zorgverleners van over de hele wereld.

3. Bill en Melinda Gates: 92,4 miljoen euro

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shutterstock_304544165-1024x683.jpg
Melinda Gates op een conferentie voor gendergelijkheid – Bron: Shutterstock

Met hun Bill & Melinda Gates Foundation, de grootste particuliere stichting ter wereld, zetten voormalig Microsoft-baas Bill Gates en zijn vrouw zich al jaren in voor allerlei verschillende goede doelen in de Verenigde Staten. Ook voor de coronapandemie leverde de stichting een royale bijdrage van 100 miljoen dollar (92,4 miljoen euro). Het geld zou gebruikt worden om quarantainemaatregelen te bekostigen en financiert wetenschappelijk onderzoek naar een coronavaccin. Gates ziet zijn schenking als een goede investering: “De situatie, waarin we ons momenteel bevinden kost ons miljarden. Elke dollar die gebruikt wordt voor de bestrijding van het virus, is zijn geld dus meer dan waard”, klinkt het.

2. Jeff Bezos: 92,4 miljoen euro

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shutterstock_1399561367-1024x689.jpg
Jeff Bezos bij de opening van het Statue Of Liberty Museum – Bron: Shutterstock

De rijkste persoon op aarde kon uiteraard niet uitblijven op deze lijst. De Amazon-baas schonk 100 miljoen dollar (92,4 miljoen euro) aan Feeding America, het goede doel van de Amerikaanse voedselbank. De schenking, de grootste uit de geschiedenis van het fonds, zal worden gebruikt om miljoenen burgers te voeden, die het financieel moeilijk hebben door de coronapandemie. Hoewel het hier om een duizelingwekkend bedrag gaat, zal Bezos zelf daar weinig van merken. Het totale vermogen van de Amerikaanse ondernemer wordt geschat op 139,4 miljard dollar (zo’n 128,6 miljard euro).

1. Jack Dorsey: 924 miljoen euro

Jack Dorsey op bezoek bij de Franse president Macron – Bron: Shutterstock

Het is eenzaam aan de top. Dat blijkt uit de schenking van Jack Dorsey. De medeoprichter en CEO van Twitter beloofde maar liefst 1 miljard Amerikaanse dollar (924 miljoen euro) om onderzoek naar het coronavirus te financieren. Om dat te kunnen bekostigen, schonk Dorsey een aandeel van 1 miljard in zijn eigen financieel servicebedrijf Square aan het liefdadigheidsfonds Start Small, dat de wereldwijde coronaproblematiek bestrijdt. Een gift, die Dorsey weldegelijk voelt in zijn portefeuille. Het zou gaan om 28 procent van zijn totale vermogen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658