Apple komt met nieuwe fitnessdienst met oefeningen en video’s

Fitness video laptop
Shutterstock

De kans lijkt groot dat Apple binnenkort een volledig nieuwe fitnessdienst zal lanceren. Die functie maakt het mogelijk om virtuele fitnesslessen te volgen via een app op je iPhone, iPad of Apple TV.

Het nieuws over de nieuwe feature van Apple komt uit een artikel van de businesswebsite Bloomberg. Daarin worden de plannen van de techgigant om verschillende betaalde diensten te bundelen onder de naam Apple One. In de toekomst kunnen gebruikers daarmee voor verschillende tarieven abonnementen nemen op functies zoals Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple New+ en iCloud.

Tussen dat nieuws blijk ook dat Apple werkt aan een nieuw fitnessabonnement met als codenaam ‘Seymour’. De functie moet de concurrentie aangaan met gelijkaardige diensten bij Peloton en Nike. Vooral in de Verenigde Staten zijn zo’n online fitnesslessen razend populair.

Videolessen

Het nieuwe abonnement verschilt van de bestaande Activiteit-app op iPhone en Apple Watch. De focus ligt hierbij op lesoefeningen via video’s. Die kan je streamen of downloaden en bekijken op iPhone, iPad of Apple TV.

Hoe dat alles precies zal ingevuld worden, is nog niet helemaal duidelijk. Het zou gaan om korte filmpjes en complete workouts. Via de bèta van iOS 14 zijn al enkele icoontjes gelekt waaruit blijkt verschillende sporten zullen opgenomen worden in de feature: lopen, binnen fietsen, roeien, stretchen, core training, krachttraining, , dansen en yoga.

Oktober

Voor meer details is het waarschijnlijk wachten tot oktober. Dat houdt Apple in principe een event voor de lancering van de iPhone 12 waarop de nieuwe fitnessfunctie ook zou voorgesteld worden.

Gesponsorde artikelen