‘Big Brother’: Komt er een nieuw seizoen in 2025?

Het vierde Vlaams-Nederlandse seizoen van Big Brother kwam vorig weekend aan zijn einde. Glenn kroonde zich tot winnaar, waarna het huis op slot ging. Zien je in 2025 een nieuwe editie, of verdwijnt het programma van de buis?

De 32-jarige Vlaming Glenn kroonde zich afgelopen zaterdag tot winnaar van Big Brother 2024. In de finale versloeg hij de Nederlanders Randy en Alice, waardoor hij met de groepspot van 56.266 euro naar huis mocht. Die pot was opvallend lager dan de voorbije seizoenen.

Of het programma volgend jaar terugkomt, lijkt nog niet beslist, al zijn er enkele hints over een mogelijk vijfde Vlaams-Nederlandse seizoen. Tijdens de liveshow zei Big Brother zelf “De deuren sluiten, voor nu”. Later beaamde ook Tatyana Beloy dat. “Het Big Brother-huis is gesloten. Althans voor nu.”, klonk het tijdens de uitzending.

Kijkcijfers

Volgens Play4 lokte Big Brother per aflevering gemiddeld 259.000 kijkers naar de zender. Officiële kijkcijfers van de Nederlandse zender RTL 5 zijn er niet. Die Vlaamse kijkcijfers liggen in dezelfde lijn als de voorbije jaren, toen die als laag werden beschouwd.

Toch is er ook goed nieuws. Op de livestreams op GoPlay en Play247 in België en Videoland in Nederland blijft Big Brother een groot succes. De streamingcijfers zouden de relatief lage kijkcijfers goedmaken, waardoor Big Brother commercieel interessant blijft.

Of dat voldoende is voor een vijfde Vlaams-Nederlandse seizoen zal later moeten blijken. Vorig jaar lanceerde Play4 begin augustus een eerste oproep voor nieuwe kandidaten, waarmee het dus meteen ook het nieuwe seizoen bevestigde. Ook nu zullen we dus waarschijnlijk nog wel even geduld moeten hebben.

Meer
Lees meer...