‘Big Brother’: Finalisten strijden voor historisch lage prijzenpot

Glenn, Alice of Randy mag zaterdag met de prijzenpot naar huis na de finale van Big Brother. Die geldprijs zal wel iets kleiner zijn dan we gewoon zijn, want door enkele opvallende acties in de laatste weken is de prijzenpot dit jaar kleiner dan ooit.

Hoewel de bewoners in het Big Brother-huis vaak spreken over de leuke ervaring, doen velen natuurlijk ook mee voor de geldprijs die ze kunnen winnen aan het einde van de rit. Sinds de introductie van de Vlaams-Nederlandse versie van Big Brother gaat het daarna namelijk telkens om een zeer mooi bedrag.

De Nederlandse Jill mocht zo in 2021 maar liefst 70.405,5 euro meenemen naar huis. Eén jaar later stond er de Belg Salar 69.815 euro te wachten. Vorig jaar sleepte de Belg Bart dan weer de grootste jackpot in de wacht met een prijzenpot van maar liefst 73.388 euro.

55.966 euro

Die winst zal zaterdag alvast iets lager zijn. Na de laatste stand van zaken stond de prijzenpot namelijk op 55.966 euro. Daar kan vandaag nog iets bijkomen, al staat nu al vast dat het om een historisch lage jackpot zal gaan. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is uiteraard de opvallende actie van Ashley twee weken geleden. Zij kocht toen haar ticket voor de halve finale met 20.000 euro uit de groepspot. Iets later besloot Tyron ook nog eens 15.000 euro uit de pot te nemen, in ruil voor een vrijwillig vertrek.

Big Brother is van maandag tot en met vrijdag elke avond om 22.15 uur te zien op Play4 en GoPlay. Op GoPlay kan je 24/7 de livestream volgen. Zaterdag 13 april is er om 20 uur de finale.

Meer
Lees meer...