Left Right
scrollTop top

BTS haalt als eerste artiest ooit eerste plaats op alle Billboard-lijsten tegelijk


BTS
© YouTube

BTS heeft opnieuw een record te pakken met de hit Dynamite. Het nummer staat op dit moment namelijk opnieuw op de eerste plaats op de Billboard 100, maar daarnaast staat het ook op de eerste plaats op de twee nieuwe hitlijsten van Billboard, de Billboard Global-lijst en de Billboard Global Excluding United States-lijst.

Dynamite van BTS heeft opnieuw een record te pakken. Het nummer dat ondertussen al meer dan een maand geleden uitkwam, heeft al tientallen records te pakken. Maar nu komt daar nog een heel nieuw record bij.

Billboard

Het is ondertussen dus al de derde week dat Dynamite van BTS de Billboard 100 aanvoert. Begin september werd BTS de eerste Aziatische artiest ooit die binnenkwam op de eerste plaats. Een week later stond het nummer nog steeds bovenaan de lijst. Daarna zakte het een plekje en stond WAP van Cardi B feat. Megan Thee Stallion opnieuw op één.

Maar nu hebben WAP en Dynamite haasje over gedaan aan de top en staat de K-popgroep opnieuw op één en zijn de twee rapsters terug te vinden op de tweede plaats. Maar er is meer.

Billboard All-Kill

Sinds kort heeft Billboard namelijk nog twee extra hitlijsten voor singles. De Billboard Global 200 en de Billboard Global Excluding United States. De Billboard Global 200 bevat de nummers die het populairste zijn over de hele wereld. Daarvoor kijkt Billboard naar de digitale verkoopscijfers en de cijfers van de verschillende streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music. De Billboard Global Excluding United States doet hetzelfde, maar sluit daarbij, zoals de naam al doet vermoeden, de cijfers uit de Verenigde Staten uit.

Vorige week werden deze hitlijsten voor de eerste keer gelanceerd. Toen stond WAP van Cardi B feat. Megan Thee Stallion op één in de Billboard Global 200. Dynamite van BTS stond toen wel al op één in de Billboard Global Excluding United States. Daardoor voerde WAP dus twee van de drie lijsten van Billboard aan. Maar deze week doet BTS het nog een stapje beter en staat Dynamite op nummer één op de drie lijsten op hetzelfde moment.

In Zuid-Korea, het thuisland van BTS, zijn er ook verschillende hitlijsten. Als één single op alle lijsten op hetzelfde moment op de eerste plaats te vinden is, dan spreekt men daar van een “All-Kill“. Die term ging dan ook al snel rond waarbij de drievoudige nummer één-positie van BTS gezien wordt als de eerste “Billboard All-Kill” uit de geschiedenis.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737