Cristiano Ronaldo staat heel dicht bij zevenjarige deal met Al-Nassr uit Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo zou nog dit jaar een contract van tekenen bij de Saudische topclub Al-Nassr. Hij zou 2,5 jaar bij de club spelen aan 200 miljoen euro per seizoen en daarna aan boord blijven als ambassadeur. In die rol moet Ronaldo Saudi-Arabië ook helpen om het WK voetbal in 2030 binnen te halen.

Toen de bijna 38-jarige Cristiano Ronaldo en Manchester United een maand geleden bekendmaakten in onderling overleg uit elkaar te gaan, kwam dat voor weinigen als een verrassing. De Portugees werd anderhalf jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Deze zomer probeerde Ronaldo een nieuwe club te vinden, maar nooit kwam het tot een deal. Ondertussen raakte de relatie tussen de Portugese sterspeler en zijn trainer Erik ten Hag steeds meer vertroebeld.

Al-Nassr en Saudi-Arabië

Sinds de uitschakeling van Portugal op het wereldkampioenschap voetbal door Marokko wordt er volop gespeculeerd over de nieuwe ploeg van Cristiano Ronaldo. Daarvoor wordt steeds nadrukkelijker Al-Nassr uit Saudi-Arabië genoemd. Die ploeg zou namelijk 200 miljoen euro per jaar overhebben voor Ronaldo voor 2,5 seizoenen. De Portugees onderhield de afgelopen tijd zijn conditie bij zijn ex-club Real Madrid, maar zou nu ‘op vakantie’ zijn in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Marca is dat echter een tussenstop op weg naar Riyad in Saudi-Arabië waar hij een contract zou tekenen bij Al-Nassr.

Marca heeft in een nieuw bericht meer details over die mogelijk nakende deal bekendgemaakt. Zo zou Ronaldo niet enkel als speler een contract tekenen bij Al-Nassr, maar zou hij na zijn actieve loopbaan ambassadeur worden van de ploeg. Ook zou het land Saudi-Arabië zijn loon deels betalen omdat ze hopen dat de Portugese sterspeler voor de nodige aandacht zorgt. Het steenrijke land hoop namelijk om het wereldkampioenschap voetbal in 2030 te mogen organiseren, samen met Egypte en Griekenland.

Geen Champions League?

Dat Cristiano Ronaldo op het punt staat om een contract te tekenen in Saudi-Arabië komt niet enkel door het extreem hoge loon dat hem daar wacht. De Portugees zou ook gewoon weinig andere opties hebben in Europa. Volgens Eintracht Frankfurt-CEO Axel Hellmann zou Cristiano Ronaldo enige tijd terug aan hen zijn aangeboden. Op die manier hoopte hij namelijk om dit seizoen toch nog in actie te kunnen komen in de Champions League. “Ik denk dat hij aangeboden is aan iedere club die nog in de Champions League zit”, zegt Hellmann, die de komst van Ronaldo niet zag zitten.

Meer
Lees meer...