De populaire game ‘Fortnite’ is offline, maar er is beterschap op komst … of toch voor de meeste spelers

De populaire game ‘Fortnite’ is offline, maar er is beterschap op komst … of toch voor de meeste spelers

Er is beterschap op komst voor de vele fanatieke spelers van Fortnite. De populairste game van het moment is al bijna een hele dag offline, maar eindelijk lijkt het probleem te zijn gevonden. De servers zouden de komende uren dan ook weer online komen. Alleen spelers met een PlayStation 4 moeten nog iets langer wachten.

In Fortnite worden 100 spelers gedropt op een eiland en geldt het Battle Royale-principe: iedereen tegen iedereen en de last man standing is de winnaar. Niet het meest originele concept, maar bij Fortnite zit het wel heel goed in elkaar.

Dat deed het in korte tijd uitgroeien tot een van de populairste games van het moment, zelfs bij celebrities zoals Drake en voetballers zoals Eden Hazard. Fortnite kan gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox en sinds kort ook op iOS. Android volgt binnenkort.

Fortnite offline voor “emergency maintenance

Het succes zorgde recent nog voor een ludieke protestactie bij enkele vrouwen die willen dat hun man meer naar hen dan naar Fortnite kijkt. Maar die populariteit heeft ook minder ludieke nadelen en dat mochten de gamers vandaag ondervinden.

Zo’n 20 uur geleden stelden ze bij Epic Games, de makers van de nieuwe hype, problemen vast bij sommige gebruikers om in te loggen. Enkele uren later werd Fortnite overal offline gehaald voor “emergency maintenance“.

Binnen enkele uren terug online, behalve voor PS4

Stress dus bij de vele fanatieke spelers, zeker omdat niemand kon zeggen hoelang de problemen nog zouden duren. Een paar uur geleden kwam er eindelijk goed nieuws: Epic Games had gevonden wat voor de serverproblemen zorgde en kon dus beginnen werken aan een oplossing.

Rond 19 uur kwam dan op Twitter het verlossende nieuws dat de servers de komende uren terug online zouden moeten komen. Leuk nieuws door voor alle spelers, of toch voor bijna alle spelers. Op Playstation 4 zou het probleem nog iets langer aanslepen. Fortnite houdt ook die gamers op de hoogte via zijn Twitter-pagina.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen