‘Down the Road’: Dit zijn de zes deelnemers

Het is zover! Eind deze maand verschijnt er een nieuw seizoen van Down the Road op Eén. Vanaf maandag 29 augustus volgen we Dieter Coppens, begeleider Saar en hun zes nieuwe reisgenoten. Deze keer kiezen ze terug voor een lange reis naar Thailand, waarbij de groep enkele spannende uitdagingen staat te wachten. Hier leer je de zes jongeren alvast beter kennen.

Down the Road is bijna terug. Daarin trekken opnieuw zes jongeren met het syndroom van Down de wijde wereld in. Dit jaar trekt de groep naar Thailand, een lange reis die voor enkele deelnemers al meteen een grote uitdaging blijkt te zijn. Dit zijn de zes deelnemers die, samen met Dieter Coppens en Saar, hun grenzen zullen verleggen.

De groep

Anne-Sophie (27)

Anne-Sophie (Bron: Eén)

De eerste deelnemer is de 27-jarige Anne-Sophie uit Lebbeke. Anne-Sophie is sportief en heeft zelfs al een bronzen medaille gewonnen op de Special Olympics. Daarnaast is ze op zondag ook misdienaar, helpt ze in de bibliotheek én in het rusthuis. In Down the Road wil ze vooral nieuwe vrienden maken.

Ruben (34)

Ruben (Bron: Eén)

Ook Ruben gaat de uitdaging aan. Hij is met zijn 34 jaar meteen de oudste van de groep en woont alleen op een appartement in Hasselt. Ruben werkt overdag bij een dagcentrum en geniet daarnaast vooral van supporteren voor zijn favoriete club, RSC Anderlecht. Hij houdt van orde en rust, waardoor hij ook makkelijk overprikkeld raakt. De reis naar Thailand wordt dus zonder twijfel een grote uitdaging.

Isa (22)

Isa (Bron: Eén)

Van de oudste gaan we meteen naar de jongste. Isa is 22 jaar en woont in het Nederlandse Maastricht. Ze houdt van muziek, speelt zelf piano en werkt daarnaast ook in een koffiezaak. Met haar deelname aan het programma wil ze laten zien dat ze ook zonder haar ouders op reis kan gaan.

Bob (24)

Bob (Bron: Eén)

De tweede man in het gezelschap is Bob. Bob is 24 jaar en woont in het Antwerpse Putte. Hij heeft al heel wat ervaring met zelfstandigheid en wil na de reis naar Thailand dan ook graag alleen gaan wonen. In het dagelijkse leven heeft hij drie jobs: bij de Colruyt, in een koffiebar en binnenkort ook op een kleuterschool.

Ellen (27)

Ellen (Bron: Eén)

Ellen uit Kontich is een echte levensgenieter. Ze gaat graag uitdagingen aan en wil dat tijdens haar reis naar Thailand ook bewijzen. Ellen houdt van lekker eten, dansen en zingen. De sfeer tijdens de reis is dus alvast verzekerd.

Simon (24)

Simon (Bron: Eén)

De laatste van het gezelschap is de 24-jarige Simon uit Leuven. Net als Bob werkt ook hij in een supermarkt. In Down the Road wil hij graag aan iedereen laten zien wat hij kan en wil hij vooral veel ontdekken. Simon is nieuws- en leergierig, want volgens hem is er nog zoveel dat hij niet weet.

Down the Road is vanaf 29 augustus elke maandag om 20.40 uur te zien op Eén.

Meer
Lees meer...