Dragqueen zorgt voor primeur in ‘The Voice van Vlaanderen’

Deze week is het opnieuw tijd voor de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Ondertussen zijn er al heel wat talenten de revue gepasseerd, maar ook deze week verschijnen er nog heel wat opvallende kandidaten. Een daarvan is dragqueen Flaminga Ferrari. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het programma dat een dragqueen auditie doet.

Net als vorig jaar zijn de Blind Auditions van The Voice twee keer per week te zien op VTM. Het gaat om ongeveer 9 kandidaten op vrijdag en 6 kandidaten op zondag.

Ondertussen zitten de teams van coaches Koen Wauters, Natalia, Mathieu Terryn en Jan Paternoster al wat voller, maar toch is er ook aankomend weekend nog genoeg ruimte voor extra talent. Dit jaar kunnen de coaches namelijk zonder limiet op de knop blijven drukken. Niets staat hen dus in de weg om van hun team een echt topteam te maken, behalve als ze worden geblockt door een mede-jurylid natuurlijk.

Flaminga Ferrari

Hoewel het programma ondertussen al tien jaar te zien is op het programma, zorgt dit weekend toch voor een primeur. Voor het eerst zal namelijk een dragqueen auditie komen doen. Het gaat om de 43-jarige Flaminga Ferrari uit Tienen.

“Het is de allereerste keer in al die seizoenen dat ik een drag mag ontvangen”, beseft presentatrice An Lemmens. Flaminga Ferrari wil de coaches overtuigen met een eigen interpretatie van Van God Los van Monza en dat nummer is niet toevallig gekozen.

Verdrongen

“Ik ben opgegroeid in een heel streng gelovig gezin, een sekte zeg maar”, klinkt het. “Toen ik 7 à 8 jaar was, bekeerden mijn ouders zich tot het Pinksterchristendom. Op mijn 17de ben ik daar uitgeraakt. Het begrip God heeft mij heel lang klein gehouden. Ik heb mijn vrouwelijkheid altijd verdrongen. Twee weken voor de lockdown ben ik aan een dragworkshop begonnen. Het land ging toen op slot en mijn wereld ging open”, vertelt ze.

Bekijk de teaser hier.

Meer
Lees meer...