‘Game of Thrones’-direwolf Summer overleden aan kanker

Game of Thrones staat bekend om heel wat redenen. Eén van onze favorieten? De enorm schattige en loyale direwolves die véél te weinig aandacht krijgen in de acht seizoenen tellende reeks. In de allereerste aflevering van Game of Thrones ontmoeten we onder andere puppy Summer. Die wolf wordt “gespeeld” door Odin. En die hond is net gestorven aan mondkanker.

Game of Thrones zit er ondertussen al een tijdje op, maar dat wil niet zeggen dat we de details uit de eerste aflevering van de reeks al vergeten zijn. Integendeel: het moment waarop Ned, Robb en Bran Stark samen met Jon Snow en Theon Greyjoy een nest direwolves vinden, staat voor eeuwig op onze netvliezen gebrand.

Vijf pups voor vijf Starks

De oudste leden van de familie Stark en hun aanhangsels stootten in de bossen op het levenloze lichaam van een volwassen direwolf. De groep was geschokt, want die dieren komen normaal niet voor ten zuiden van the wall. Ned Stark beslist dan ook snel om de vijf pups zo snel mogelijk om het leven te brengen.

Maar dat was buiten z’n zoon Bran gerekend. Die slaakte een kreet toen Theon de pup uit z’n armen trok om er z’n mes in te boren. De echte redding kwam van Jon Snow, die rustig duidelijk maakte dat er vijf kleine wolfjes waren, even veel als er Stark-kinderen waren. Dat de direwolf op het wapenschild van het Huis staat, gaf de doorslag.

Wanneer het gezelschap met de vijf pups wil vertrekken, hoort Jon Snow iets piepen. Het blijkt nóg een wolfje te zijn, dat een volledig witte vacht en rode ogen heeft. De perfecte compagnon dus, voor Jon Snow.

Geen lang leven

Ondertussen weten we natuurlijk allemaal dat Ghost (de wolf van Jon Snow) verder in de reeks helemaal de show steelt. Ook Bran Starks wolf Summer is best aanwezig in Game of Thrones, net zoals die van z’n jongere broer Rickon (Shaggydog).

Grey Wind, de wolf van Robb Stark, sterft op hetzelfde moment als z’n baasje, tijdens het gruwelijkste trouwfeest ooit. Sansa’s wolf, Lady, overleefde het eerste seizoen van Game of Thrones niet. Het dier werd gedood, omdat Nymeria (Arya’s wolf) gevlucht was, nadat ze Joffrey Baratheon had “aangevallen”.

Direwolf Tours

De wolven worden “gespeeld” door honden, die speciaal gekweekt zijn om op wolven te lijken. Het ras komt bij ons amper voor, en de dieren krijgen in het Engels de naam Inuit Dogs, oftewel “Eskimohonden”. De honden die de “rollen” van Grey Wind en Summer spelen in de eerste aflevering, zijn broers, Thor en Odin.

Hun baasje leidt in Noord-Ierland “Direwolf Tours“. Dat zijn rondleidingen langs verschillende filmlocaties van Game of Thrones in Noord-Ierland, onder begeleiding van de twee “echte direwolves“. Maar eind november veranderde alles voor baasje William Mulhall.

“Voor eeuwig onsterfelijk”

Hij kreeg toen namelijk te horen dat Odin (puppy Summer) mondkanker had. Het dier werd nog behandeld, maar overleed eind vorige week in z’n slaap. “Het is moeilijk om te verwoorden hoe dat ons leven als familie heeft veranderd, want Odin leefde een leven zoals geen enkele andere hond dat deed”, schreef Mulhall op Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-MfOHzhKMJ/

“We worden allemaal gerust gesteld doordat we weten dat hij voor eeuwig onsterfelijk geworden is in de fantastische reeks Game of Thrones als Bran Starks direwolf puppy in de eerste aflevering van het eerste seizoen”, gaat ie verder. “Aan iedereen die zoveel geluk had en hem kon ontmoeten en van wie hij een glimlach op het gezicht toverde: onthoud dat moment.”

Meer
Lees meer...