‘Harry Potter’-Draco Malfoy doet de test: hoort thuis in Hufflepuff

Draco Malfoy is in Harry Potter een rasechte Slytherin. Maar dat wil niet zeggen dat de acteur die jongste Malfoy-telg op je televisiescherm bracht, ook in die afdeling thuishoort. Integendeel: Tom Felton hoort volgens een test thuis in Hufflepuff. En daar is ie niet zo blij mee

Dat acteur Tom Felton een heel ander persoon is dan z’n Harry Potter-personage Draco Malfoy, heeft hij al verschillende keren bewezen. En dat heeft hij nu – terwijl hij veilig in z’n kot zit – opnieuw gedaan. Felton heeft een test gedaan, om te zien in welke afdeling hij thuishoort, en dat antwoord was … verrassend.

“Een triestige dag”

Harry Potter-acteur Tom Felton zit – net zoals de rest van de wereld – veilig in z’n kot om niet besmet te raken met het nieuwe coronavirus. Hét uitgelezen moment, dus, om de Harry Potter At Home-test te doen om te zien in welke Hogwarts-afdeling hij thuishoort. Al had hij het antwoord dat hij kreeg, waarschijnlijk niet verwacht.

https://www.instagram.com/p/B_2CVWTAg6Q/

“Een trieste dag”, schreef Tom Felton onder de foto’s van z’n afdeling-test. “Op zoveel niveaus.” De acteur, die “Draco Malfoy” ingevuld heeft toen hij een naam moest opgeven, is een Hufflepuff! Da’s verrassend, want in de films is Draco een rasechte Slytherin, die geobsedeerd is door blood purity. Hij vindt niet dat mudbloods iets in de wereld van tovenaars en heksen te zoeken hebben.

Voorlezen

Felton is niet de enige Harry Potter-acteur die wat nostalgisch is geworden door thuis te zitten. De Harry Potter At Home Hub heeft namelijk “voorleesmomenten” georganiseerd, waarop alle Harry Potter-boeken voorgelezen worden door verschillende acteurs en andere bekende fans uit één van de meest magische filmreeksen aller tijden.

Het eerste hoofdstuk van Harry Potter and the Philosopher’s StoneThe Boy Who Lived – is al meteen een schot in de roos. Want niemand minder dan Harry Potter himself Daniel Radcliffe heeft het dat voorgelezen. De komende weken zullen andere bekende koppen de volgende hoofdstukken uit het eerste Harry Potter-boek voorlezen.

Meer
Lees meer...