‘iCarly’ krijgt kritiek over zich heen door ongepaste scène

Een van de meest populaire Nickelodeonseries is nog steeds iCarly. Tien jaar na het einde van de serie, zijn er nog steeds enorm veel fans die de serie blijven herbekijken. Ondertussen is er zelfs al een reboot, maar toch is het in één van de oude afleveringen dat er nu een ongepaste scène is gevonden. Die gaat nu rond op TikTok.

Dat jeugdseries vroeger iets heftiger waren, is geen geheim. In Vlaanderen was er zo onder andere W817 dat vandaag de dag niet meer gemaakt zou mogen worden. Ook Nickelodeon had zo enkele series waar soms de grenzen werden opgezocht. Eén daarvan was iCarly, waar af en toe een mopje passeerde waar vooral volwassenen moesten mee lachen. En dat was niet altijd even gepast.

iCarly

De originele versie van de reeks was van 2007 tot 2012 te zien op Nickelodeon en werd vaak in hetzelfde lijstje als Drake and JoshVictorious en Big Time Rush genoemd. Al die reeksen scoorden gigantisch goed en worden tot op de dag van vandaag door velen al “pure nostalgie” genoemd. iCarly ging over een groep vrienden die samen een online show begonnen en in een klap wereldberoemd werden.

Vorig jaar kwam het eerste seizoen van de iCarly-reboot uit op streamingdienst Paramount+. Daarin keerden hoofdpersonages Carly, Freddie en Spencer terug naar de beroemde flat.

Ongepaste scènes

Ondanks de komst van de reboot, wordt ook de originele serie nog vaak herbekeken. En daarin zitten soms ongepaste scènes. Dat maker Dan Schneider er soms geen gras over liet groeien, werd eerder dit jaar al bekendgemaakt. Nickelodeon zette in 2018 de samenwerking met Dan Schneider al stop. Nochtans was de Amerikaan verantwoordelijk voor heel wat van hun successeries.

Op dat moment werd niet veel uitleg gegeven over zijn ontslag, maar sindsdien zijn steeds meer feiten naar boven gekomen. Die details kwamen er voor het eerst dankzij de memoires van actrice Jennette McCurdy (iCarlySam & Cat) die in mei van dit jaar verschenen. Daarin beschreef ze de toxische werksituatie op de set onder Schneider. Zo liet hij de jonge kinderen vaak ongepaste dingen doen.

Drinkkraan

Een van die ongepaste dingen doet nu de ronde op TikTok. Het gaat om een scène waarin Carly (Miranda Cosgrove) aan een schoolgenoot vraagt om het drinkkraantje te laten lopen door op de knop duwen. Daarna bukt ze zich en houdt ze haar mond open en haar hoofd omhoog. Na een tijdje geeft ze haar schoolgenoot twee duimen omhoog.

“Je weet gewoon dat Dan Schneider deze scène heeft geschreven”, is er in de reacties te lezen. Anderen kunnen het dan weer niet geloven dat hun jongere zelf die mopjes en knipogen nooit heeft gemerkt.

Bekijk de TikTok hier:

@chrisjonez I’ll admit still it was a clever idea #fyp #foryoupage #nickiminaj #icarly ♬ original sound – Chris Jones
Meer
Lees meer...