‘La Casa de Papel’-spin-off ‘Berlin’ krijgt eerste officiële trailer

Fans van La Casa de Papel kunnen eind dit jaar opnieuw terecht op Netflix. Dan verschijnt namelijk eindelijk de spin-off rond het razend populaire personage Berlin. In een eerste trailer van de reeks Berlin zien we acteur Pedro Alonso aan het werk en komen we ook meer te weten over het verhaal.

Al jaren voor het einde van La Casa de Papel op Netflix verscheen, speculeerden fans over een spin-off van de reeks. Daarbij werd vooral gedacht aan een prequel over het leven van Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin (Pedro Alonso). Dat personage zou aanvankelijk maar een beperkte rol krijgen in La Casa de Papel, maar groeide – ondanks onder andere een verkrachting – al snel uit tot een fan favorite.

Berlin

Toch was Berlin niet zo lang te zien te zien in La Casa de Papel, aangezien hij al aan het einde van het tweede seizoen stierf. Daarna verscheen Pedro Alonso enkel nog sporadisch in flashbacks.

Vlak voor het einde van La Casa de Papel bevestigde Netflix dan dat er een prequel in de maak was rond Berlin. Daarvan leerden we eerder al de vaste cast kennen die bestaat uit Pedro Alonso als titelpersonage en vijf nieuwe gezichten. Zij zullen samen een criminele bende vormen die doorheen heel Europa overvallen en diefstallen pleegt. Daarnaast keren ook oude bekenden Itziar Ituño (Lisboa) en Najwa Nimri (Sierra) uit La Casa de Papel terug in Berlin. Hen zien we ook al kortstondig aan het werk in de trailer hieronder.

De liefde en het stelen van een fortuin

In die trailer krijgen we ook te zien waarover Berlin zal gaan. En dat draait zoals eerder al aangekondigd over de twee favoriete hobby’s van Berlin: de liefde en een fortuin stelen.

In Berlin zien we hoe de groep een van de belangrijkste veilinghuizen van Parijs wil beroven via de catacomben onder de Franse hoofdstad. Daarvoor volgen ze nauwgezet de directeur, Monsieur Polignac. Maar op dat moment ontmoet Berlin een vrouw waarop hij halsoverkop verliefd wordt. En dat blijkt de vrouw van Polignac te zijn.

Bekijk hier de trailer van Berlin:

Berlin verschijnt op vrijdag 29 december 2023 op Netflix.

Meer
Lees meer...