Luistercijfers ‘Goo Goo Muck’ gaan de lucht in door succes ‘Wednesday’

Net voor het einde van 2022 lijkt er een tweede klassieker terug te keren naar de hitlijsten. Eerder dit jaar was dat al het geval met Running Up That Hill van Kate Bush, maar nu lijkt Goo Goo Muck van The Cramps te volgen. Dat komt allemaal door het gigantische succes van de nieuwe Netflixserie Wednesday.

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is er en het heet WednesdayDe serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat nog geen twee weken op de streamingdienst en heeft nu al een record verbroken.

Net als in dat andere succes van Netflix, Stranger Things, zorgt ook deze serie voor veranderingen in de hitlijsten. Goo Goo Muck van The Cramps is namelijk door een iconische dansscène aan een tweede leven begonnen.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Dat doet ze op haar eigenwijze manier, met weinig gevoel voor ritme.

Goo Goo Muck

Het lied Goo Goo Muck in de versie van The Cramps kwam origineel uit in 1981. Maar nu, in 2022, kent het dus een tweede geboorte. De streamingcijfers van het lied zijn in de Verenigde Staten van 2.500 dagelijkse luistersessies naar 134.000 gesprongen. Dat meldt Billboard. Op Spotify zit het lied op dit moment bijna aan 10 miljoen streams.

Naast het succes van The Cramps zit er in de reeks nog veel meer muziek. Het personage Wednesday hecht namelijk ook veel belang aan haar cello. Daarop speelde ze onder andere haar eigen versies van Paint It Black van The Rolling Stones, Don’t Stop van Fleetwood Mac en het klassieke Cello Concerto in E minor van Elgar.

Bekijk de scène met Goo Goo Muck hier:

Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...