Mysterie achter de kapotte ijsmachines van McDonald’s: Amerikaanse FTC start een onderzoek

De McFlurry is uitgegroeid tot één van de bekendste producten van McDonald’s. Maar de zoetebekken onder ons kunnen niet altijd genieten van de lekkernij van de fastfoodketen. Meer dan eens begeeft de ijsmachine het. De Federal Trade Commission (FTC) zou nu een onderzoek gestart hebben, meldt The Wall Street Journal. McDonald’s ontkent dat er een onderzoek aan de gang is.

The Wall Street Journal, die zich baseert op een brief van de FTC aan de franchisenemers en op informatie van anonieme bronnen, meldt dat de toezichthouder wil nagaan hoe McDonald’s zijn leveranciers en apparatuur beoordeelt en hoe vaak de franchisenemers aan hun eigen machines mogen werken.

Kapotte ijsmachines

In de brief aan de franchisenemers wordt er volgens de nieuwssite op gewezen dat de FTC nog maar aan het begin staat van een onderzoek naar de feiten en dat “het feit dat er een voorlopig onderzoek loopt, niet betekent dat de FTC of haar diensten hebben vastgesteld dat er sprake is van wanpraktijken.”

De ijsmachines van McDonald’s zorgen nu al een tijdje voor problemen. De problemen zijn zo berucht geworden dat een site, genaamd McBroken, aangeeft of een ijsmachine in een lokaal restaurant van McDonald’s nog werkt. De site houdt enkel de gegevens bij van restaurants in de Verenigde Staten. Volgens de actuele cijfers zou er momenteel 11,56 procent van de ijsmachines niet werken.

McDonald’s stak vorig jaar via Twitter zelf nog de draak met de kapotte ijsmachine: “We hebben een grap over onze ijsmachine, maar we vrezen dat ze niet werkt”.

McDonald’s ontkent dat er een onderzoek aan de gang is

Taylor Commercial Foodservice, de producent achter de ijsmachines, liet in een reactie weten dat het reparateurs stuurt zodra een ijsmachine het begeeft. “Maar door de coronacrisis slagen we er niet in om alle apparaten op tijd te herstellen. De wachttijden zijn dan ook toegenomen”, klinkt het.

De fastfoodketen ontkent in een persverklaring dat er een onderzoek aan de gang is. McDonald’s laat weten dat het zoekt naar een oplossing voor de kapotte machines. “Niets is belangrijker voor ons dan het naleven van onze hoge normen voor voedselkwaliteit en -veiligheid, en daarom werken we samen met partners die op betrouwbare wijze veilige oplossingen op schaal kunnen leveren. McDonald’s heeft geen reden om te geloven dat we het onderwerp zijn van een FTC-onderzoek”, klinkt het.

Lees ook:

(bzg)

Meer
Lees meer...