Netflix lost teaser voor nieuwe Zuid-Koreaanse film ‘Ballerina’

Netflix heeft de eerste teaser gelost voor de nieuwe Zuid-Koreaanse film Ballerina. Het gaat om een actiefilm waarbij wraak centraal staat. Ballerina Min-hee (Park Yoo-rim) schakelt de hulp in van haar vriendin – en voormalige bodyguard – Ok-ju (Jun Jong-seo) om wraak te nemen op Pro Choi (Kim Ji-hoon) en dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan te zijn.

Netflix blijft sterk inzetten op content van Zuid-Koreaanse bodem. Zo verschenen dit jaar al de reeksen The Glory, Celebrity en Mask Girl. Maar ook films uit Zuid-Korea scoren op de streamingdienst. Zo waren er dit jaar al JUNG_E en Unlocked. Op vrijdag 6 oktober pakt Netflix uit met nog een nieuwe Zuid-Koreaanse film: Ballerina.

Ballerina

In Ballerina volgen we Ok-ju (Jun Jong-seo). Zij werkte in het verleden als bodyguard, waardoor ze goed is in martial arts, zwaardvechten, schieten en rijden met een motor. Ze is goed bevriend met ballerina Min-hee (Park Yoo-rim). Min-hee vraagt Ok-ju voor een dienst. Ze wil wraak nemen op Pro Choi (Kim Ji-hoon). Dit zorgt ervoor dat Ok-ju haar leven op het spel moet zetten voor Min-hee. In de eerste teaser voor de reeks krijgen we al heel wat actiescènes te zien. Het gaat hierbij al om verschillende gevechten met en zonder attributen.

Wie Money Heist: Korea heeft gezien, zal alvast verschillende acteurs herkennen. Hoofdrolspeelster Jun Jong-seo was in Money Heist: Korea namelijk te zien als Tokyo. Eerder speelde ze ook een van de hoofdrollen in de gelauwerde film Burning. Ook Kim Ji-hoon was te zien in Money Heist: Korea. Hij speelde de rol van Denver. Recent was hij ook te zien in de Netflixreeks Love To Hate You. De derde hoofdrolspeelster is Park Yoo-rim, die je kan kennen van My First First Love en Extraordinary Attorney Woo. Ze was ook te zien in de Japanse film Drive My Car die genomineerd werd voor 4 Oscars en er daar eentje van kon verzilveren. Het ging om de eerste Oscar voor Best International Feature Film voor een Japanse film ooit.

Bekijk hier de eerste teaser voor Ballerina:

Ballerina verschijnt op vrijdag 6 oktober 2023 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...