Netflix kondigt nieuwe Zuid-Koreaanse fictiereeks ‘The 8 Show’ aan voor fans van ‘Squid Game’

Netflix heeft de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks The 8 Show aangekondigd. Het gaat om een reeks waarin acht mensen het tegen elkaar opnemen in een strijd op leven en dood om zo met een enorm geldbedrag naar huis te gaan. De vergelijking met Squid Game is dus niet ver te zoeken.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat de wereld in de ban raakte van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. Recent verscheen de realityversie van die reeks en binnenkort mogen we ons ook verwachten aan het tweede seizoen. Daarnaast heeft Netflix nu een nieuwe Zuid-Koreaanse reeks aangekondigd die wel wat wegheeft van Squid Game.

The 8 Show

De nieuwe reeks The 8 Show is gebaseerd op de webtoons Money Game en Pi Game van Bae Jin-soo. Daarin nemen acht mensen deel aan een spelprogramma waarbij ze in een leeg gebouw van acht verdiepingen worden opgesloten. Ze zitten elk in hun eigen kamer waar ze enkel witte muren hebben. Na 100 dagen kunnen ze 44,8 miljard won (31,75 miljoen euro) winnen. Dat bedrag zal gedeeld worden door de mensen die op dat moment nog leven. Daarnaast zal ook het geld van het eten, water en elektriciteit die ze gebruiken tijdens hun verblijf van het bedrag afgetrokken worden. En dat kost allemaal 1.000 keer meer dan in het normale leven. Als ze met veel geld naar huis willen gaan, zullen ze er dus voor moeten zorgen dat er zo weinig mogelijk verbruikt wordt en daar zijn uiteraard drastische manieren voor.

Netflix heeft de cast voor de reeks alvast bekendgemaakt. Het gaat daarbij om Ryu Jun-yeol (Believer, The King), Chun Woo-hee (Unlocked, The Beauty Inside), Park Jeong-min (Hellbound, Decision to Leave), Lee Yul-eum (Nevertheless, Emergency Declaration), Park Hae-joon (The World of the Married, Emergency Declaration), Lee Zoo-young (Believer 2, Concrete Utopia), Moon Jeong-hee (Vagabond, Search) en Bae Seong-woo (Delayed Justice, The King).

De reeks wordt geregisseerd door Han Jae-rim, die eerder al verantwoordelijk was voor The Face Reader, The King en Emergency Declaration. Voorlopig is er nog geen releasedatum bekend voor The 8 Show.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...