Actrice Noomi Rapace vertrekt op gevaarlijke missie in ‘Black Crab’-trailer

Netflix deelde zojuist de eerste beelden en de eerste officiële trailer van de film Black Crab met actrice Noomi Rapace in de hoofdrol. De Zweedse actiethriller speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en volgt zes soldaten die op een geheime missie worden gestuurd om een mysterieus pakketje te vervoeren.

Een post-apocalyptische kijk op de wereld is niet echt een nieuw idee, maar wat hier goed lijkt te werken – als we de eerste trailer bekijken alvast – is dat we hier diep meegenomen worden in de reis van Caroline (Noomi Rapace) over bevroren wateren. In combinatie met het wantrouwen en angst voor degenen met wie ze samenwerkt, is het duidelijk dat Black Crab het publiek bij elke wending op het puntje van hun stoel zal houden. En wie wil Rapace nu niet de wereld zien redden?

Black Crab

Black Crab is een Zweedse actiethriller die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld die verscheurd wordt door oorlog. Tijdens een lange, strenge winter beginnen zes soldaten aan een geheime missie door een bevroren scherenkust, dat is een kustgebied met ondiep water omringd door talrijke, meestal kleine rotsachtige eilanden.

Daarbij riskeren ze hun leven om een mysterieus pakketje te vervoeren dat de oorlog zou kunnen beëindigen. Wanneer ze vijandig gebied betreden, hebben ze geen idee van de gevaren die voor hen liggen en wie ze kunnen vertrouwen. Maar voor schaatsster en soldaat Caroline Edh (Rapace) gaat de missie over iets anders.

Cast

De Zweedse actrice Noomi Rapace was eerder al te zien in o.a. What Happend To Monday, de Sherlock Holmes-films met Robert Downey Jr. en de Alien: Covenant-films.

De cast bestaat naast Rapace nog uit Jakob Oftebro, Erik Enge, Dar Salim, Ardalan Esmaili, Aliette Opheim, en David Dencik. Malin Idevall en Mattias Montero produceren de film samen met Rapace, Christopher Granier-Deferre, Berg, Emil Wiklund, en Kim Magnusson als uitvoerende producenten. Black Crab is geschreven door Berg en Pelle Rådström en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jerker Virdborg. Adam Berg regisseert.

De film verschijnt vanaf 18 maart op Netflix.

Zie hier de trailer van Black Crab:

De Zweedse film met Noomi Rapace verschijnt vanaf 18 maart op Netflix. Liever een serie? Check dan deze lijst.

Meer
Lees meer...