Zuid-Koreaanse reeks ‘The 8 Show’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een nieuwe veelbelovende Zuid-Koreaanse reeks. The 8 Show lijkt in verschillende aspecten op het razend populaire Squid Game, maar toch gaat het om een heel ander verhaal.

Fans van Squid Game zitten nu al meer dan 2,5 jaar te wachten op het tweede seizoen van de reeks. Dat staat gepland voor het einde van dit jaar. Maar wie het wachten wat wil verzachten, kan vanaf nu kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks The 8 Show, waarin we ook een televisiespel op leven en dood zullen volgen.

The 8 Show

De nieuwe Zuid-Koreaanse serie The 8 Show zal – net zoals Squid Game – deelnemers van een opmerkelijke televisieshow volgen. Deze keer staan er wel een stuk minder deelnemers aan de start. Het gaat om acht personen die worden opgesloten in een appartementsgebouw. Hoe langer ze het daar volhouden, hoe meer geld ze kunnen verdienen.

In de officiële trailer kregen we te zien hoe de deelnemers opdrachten moeten uitvoeren en hoe het begint door te sijpelen dat het spel minder eerlijk verloopt dan ze op het eerste zicht denken. Uiteindelijk horen we ook dat spelers denken aan opgeven, maar met een prijzenpot van 44,8 miljard won (30,5 miljoen euro) lijkt opgeven geen optie.

De cast bestaat uit Ryu Jun-yeol (BelieverThe King), Chun Woo-hee (UnlockedThe Beauty Inside), Park Jeong-min (HellboundDecision to Leave), Lee Yul-eum (NeverthelessEmergency Declaration), Park Hae-joon (The World of the MarriedEmergency Declaration), Lee Zoo-young (Believer 2Concrete Utopia), Moon Jeong-hee (VagabondSearch) en Bae Seong-woo (Delayed JusticeThe King). The 8 Show is gebaseerd op de webtoons Money Game en Pi Game van Bae Jin-soo en wordt geregisseerd door Han Jae-rim, die eerder al verantwoordelijk was voor The Face ReaderThe King en Emergency Declaration. De reeks bestaat uit acht afleveringen van telkens ongeveer vijftig minuten lang.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...