Nieuwe Zuid-Koreaanse Netflixreeks ‘The 8 Show’ krijgt releasedatum en eerste teaser

Netflix heeft de releasedatum voor de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks The 8 Show bekendgemaakt. In de reeks volgen we acht mensen die het tegen elkaar opnemen in een strijd op leven en dood om zo met een enorm geldbedrag naar huis te gaan. De vergelijking met Squid Game is dus niet ver te zoeken.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat de wereld in de ban raakte van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. Enkele maanden geleden verscheen de realityversie van die reeks en binnenkort mogen we ons ook verwachten aan het tweede seizoen. Maar voor wie niet kan wachten, komt Netflix volgende maand al met een nieuwe fictiereeks die wel wat wegheeft van Squid Game.

The 8 Show

De nieuwe reeks The 8 Show is gebaseerd op de webtoons Money Game en Pi Game van Bae Jin-soo. Daarin nemen acht mensen deel aan een spelprogramma waarbij ze in een leeg gebouw van acht verdiepingen worden opgesloten. Ze zitten elk in hun eigen kamer waar ze enkel witte muren hebben. Na 100 dagen kunnen ze 44,8 miljard won (zo’n 30 miljoen euro) winnen. Dat bedrag zal gedeeld worden door de mensen die op dat moment nog in leven zijn. Daarnaast zal ook het geld van het eten, water en elektriciteit die ze gebruiken tijdens hun verblijf van het bedrag afgetrokken worden. En dat kost allemaal 1.000 keer meer dan in het normale leven. Als ze met veel geld naar huis willen gaan, zullen ze er dus voor moeten zorgen dat er zo weinig mogelijk verbruikt wordt en daar zijn uiteraard drastische manieren voor.

Netflix heeft de cast voor de reeks alvast bekendgemaakt. Het gaat daarbij om Ryu Jun-yeol (BelieverThe King), Chun Woo-hee (UnlockedThe Beauty Inside), Park Jeong-min (HellboundDecision to Leave), Lee Yul-eum (NeverthelessEmergency Declaration), Park Hae-joon (The World of the MarriedEmergency Declaration), Lee Zoo-young (Believer 2Concrete Utopia), Moon Jeong-hee (VagabondSearch) en Bae Seong-woo (Delayed JusticeThe King). De reeks wordt geregisseerd door Han Jae-rim, die eerder al verantwoordelijk was voor The Face ReaderThe King en Emergency Declaration.

Releasedatum

Met een eerste teaser maakt Netflix nu de releasedatum voor The 8 Show bekend. De reeks zal vanaf vrijdag 17 mei te vinden zijn op de streamingdienst. In de teaser krijgen we al te zien hoe de verschillende deelnemers aan het spel beginnen en daar aanvankelijk vol goede moed instappen, maar de korte inhoud leert ons al dat dat optimisme van korte duur zal zijn.

Bekijk hier de eerste teaser voor The 8 Show:

The 8 Show verschijnt op vrijdag 17 mei op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...