‘Vikings: Valhalla’ krijgt officieel een seizoen 2 én een seizoen 3 van Netflix

De nieuwe Vikings-reeks Vikings: Valhalla staat nog net geen twee weken op Netflix of de kijkcijfers waren blijkbaar al zo overweldigend dat de streamdienst besloot om de serie meteen te vernieuwen voor een tweede én een derde seizoen. Geweldig nieuws voor alle fans dus! Maar wij wisten dit eigenlijk al, want tijdens ons interview verklapte acteur Leo Suter, die de rol van prins Harald Sigurdsson speelt in de reeks, namelijk dat het tweede seizoen zelfs al gefilmd is.

Netflix heeft zojuist officieel bevestigd dat Vikings: Valhalla een tweede en een derde seizoen zal krijgen, elk bestaande uit acht afleveringen. Dit mag echter niet als een verrassing komen aangezien de spin-offserie al 113,38 miljoen uren bekeken is in de eerste week en 194 miljoen uren na negen dagen. De serie staat ook in de top tien lijst van de streamingdienst in maar liefst 90 landen.

Seizoen 2 zou naar verwachting ergens in 2023 verschijnen en seizoen 3 van Vikings: Valhalla zal dit voorjaar in productie gaan. Dat onthulde showrunner, maker en producer Jeb Stuart.

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan 100 jaar na de originele reeks af en vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. Namelijk de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noorse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Het is met die laatsten dat we ook een gezellig babbeltje deden, dat interview kan je hieronder bekijken. Daarin verklapte de acteur subtiel al een en het ander over de aankomende twee seizoenen. Zowel Corlett, als Gustavsson, Suter en meer zouden ook weer terugkeren in hun rollen voor het tweede seizoen.

Dankzij de fans

De maker, showrunner en de producer van de reeks, Jeb Stuart, en de verschillende acteurs uit de reeks bedankten uitgebreid alle fans op sociale media. “Fans van Valhalla …. BEDANKT aan de miljoenen van jullie die seizoen één hebben bekeken (en herbekeken!). De aantallen zijn verbijsterend en overtreffen zelfs mijn stoutste verwachtingen”, zegt Jeb Stuart in een verklaring.

“Ik ben blij te kunnen bevestigen dat we de productie van seizoen 2 hebben afgerond en al aan het editen zijn, en dat de productie van seizoen 3 spoedig zal beginnen. Hoewel de verhaallijnen voor Leif, Freydis, Harald, Olaf, Canute en de rest van onze geweldige cast geheim zijn, kan ik zonder aarzeling zeggen dat hun reizen nog epischer zullen zijn dan wat je tot nu toe al hebt gezien”, onthulde Stuart nog.

Ziehier ons interview met acteur Leo Suter oftewel prins Harald Sigurdsson:

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla staat nog steeds op Netflix. Helemaal uitgekeken? Misschien is een reeks uit onze top 50 beste Netfliseries dan iets voor jou.

Meer
Lees meer...