‘Vikings: Valhalla’ is vanaf vandaag te streamen op Netflix

Het is eindelijk zover, de langverwachte spin-offreeks van de populaire serie Vikings, Vikings: Valhalla genaamd, staat vanaf vandaag op Netflix. Epische gevechten, historisch authentieke figuren en gebeurtenissen, drama en spannende avonturen staan je allemaal te wachten in de legendarische show over het leven van de brutale Vikingen. Dus als je nog niet wist wat te doen vanavond, of dit weekend, dan weet je het nu!

De nieuwe serie, Vikings: Valhalla, die zich meer dan 100 jaar na de originele reeks afspeelt, vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. Namelijk de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noorse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Vikings: Valhalla

Als de spanningen tussen de Vikingen en de Engelse royals een bloedig breekpunt bereiken, waarbij de Vikingen zelf botsen over hun tegenstrijdige christelijke en heidense geloofsovertuigingen, beginnen deze drie befaamde Vikingen aan een epische reis die hen over oceanen en door slagvelden zal voeren, van Kattegat naar Engeland en verder, als ze vechten om te overleven en datgene dat elke Viking wil bereiken voor hij/zij sterft: glorie.

Voor de release van de nieuwe, historische reeks over de legendarische veroveringen en avonturen van de Vikingen kregen we van Netflix ook de kans om met een van de hoofdrolspelers te babbelen. Zo interviewden we de Britse acteur Leo Suter, die de rol van prins Harald Sigurdsson oftewel Harald Hardrada vertolkt. Later zal hij bekend worden als Harald III van Noorwegen.

Schrijvers, makers en acteurs

Het is een nieuw avontuur dat historische authenticiteit en drama combineert met grimmige, meeslepende actie. Jeb Stuart (Die HardThe Fugitive) was de showrunner en uitvoerende producent van dienst. Hij werkte nauw samen met Michael Hirst, die het script schreef voor Vikings: Valhalla, maar ook verantwoordelijk was voor het geliefde origineel, Vikings. Daarnaast schreef hij ook de historische serie The Tudors en zal hij voor de nieuwe Netflixreeks ook functioneren als uitvoerend producent.

Bij dat team horen ook Morgan O’Sullivan, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh, Alan Gasmer en Paul Buccieri. Naast de drie belangrijkste figuren in de Noorse geschiedenis en dus ook in de reeks, spelen ook nog acteurs Bradley Freegard (Keeping FaithDa Vinci’s Demons), Laura Berlin (RubinrotSaphirblau), David Oakes (The BorgiasThe White Queen) en de Deens-Zweedse pop- en jazzzangeres Caroline Henderson in de hoofdrollen. Acteur Jóhannes Haukur Jóhannesson konden we al eerder zien in een andere Vikings-serie genaamd The Last Kingdom, maar ook in de superpopulaire HBO-reeks Game of Thrones.

Ziehier ons interview met hoofdrolspeler Leo Suter oftewel prins Harald Sigurdsson:

De spin-offreeks Vikings: Valhalla staat nu op Netflix! Helemaal uitgekeken? Kijk dan eens tussen deze lijst.

Meer
Lees meer...