Andy Peelman beschoten in nieuwe aflevering ‘Andy op Patrouille’

Vanaf vorige week is op VTM het nieuwe seizoen van Andy op Patrouille te zien. In de eerste aflevering trok presentator Andy Peelman naar de Verenigde Staten, maar deze week staat Mexico op het programma. En daar loopt het allesbehalve van een leien dakje.

Het concept van Andy op Patrouille is simpel. Andy Peelman, die naast acteur in De Buurtpolitie ook lang zelf actief was bij de politie, gaat naar verschillende plekken over de hele wereld om daar te functioneren als politieagent. Op die manier wil hij de verschillen en gelijkenissen laten zien tussen de politie op andere plekken en die in België.

Mexico

Dat het concept van Andy op Patrouille anders is dan bij andere programma’s, is geen geheim meer. In tegenstelling tot andere cameraploegen die gebeurtenissen vaak van aan de zijlijn volgen, kiest Andy Peelman hier voor actie. Bij sommige van de korpsen die Andy bezoekt worden zijn skills zelfs nog eens getest vooraleer hij ook echt mee op pad mag.

Vorige week kreeg hij al te maken met een opvallende gebeurtenis in de Amerikaanse staat Montana, maar deze week kruipt de crew écht door het oog van de naald. Tijdens de achtervolging van een drugsdealer, in een klein steegje in het Mexicaanse Acapulco, worden ze plots beschoten. “Ze zijn aan ‘t schieten mannen, licht uit! Even oppassen nu, dit is geen zever. Blijf altijd achter mij”, roept Andy naar de ploeg. “Opeens hoor je twee schoten, maar je weet niet hoe of wat. Je hoort wel dat het vlakbij is en je hebt een ploeg mee die net zoals ik ongewapend is. Op dat moment gaat je hart veel sneller kloppen”, klinkt het.

Bekijk de preview hier:

Andy op Patrouille is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...