‘Aquaman and the Lost Kingdom’ krijgt eerste trailer, met grote dreiging voor Aquaman (Jason Momoa)

Jason Momoa is bijna terug als Aquaman. Vijf jaar na de eerste film rond de superheld van DC Studios keert hij terug in Aquaman and the Lost Kingdom. Daarvan kan je nu een eerste trailer zien, met veel aandacht voor hoofdrolspeler Jason Momoa, maar ook voor slechterik Yahya Abdul-Mateen II als David Kane aka Black Manta.

Zeggen dat DC Studios en het DC Extended Universe (DCEU) een succes kan gebruiken, is een understatement. Eind 2022 koos de filmstudio met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Zij gingen met de grove borstel door de plannen van DC.

Vier films die al gepland stonden om in 2023 uit te komen, zijn de enige projecten van de oude leiding die niet afgevoerd werden. Het gaat daarom om Shazam! Fury of the GodsThe FlashBlue Beetle en Aquaman and the Lost Kingdom. Drie van die vier films zijn al uitgekomen en geen van hen was een succes aan de box office.

Aquaman en Black Manta

Aquaman and the Lost Kingdom hoopt die trend te breken en rekent daarbij op het sterrenstatus van hoofdrolspeler Jason Momoa. In het vervolg op Aquaman uit 2018 is hij ondertussen koning van Atlantis. In die rol krijgt hij wel meteen te maken met een enorme dreiging, want Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) is uit op wraak. Nadat hij in de vorige film er niet in slaagde om de dood van zijn vader te wreken, is hij nu sterker dan ooit met de kracht van de mythische Black Trident. Om hem te verslaan zal Aquaman moeten een alliantie smeden met zijn gevangengenomen broer Orm (Patrick Wilson), de voormalige koning van Atlantis.

Naast deze drie acteurs keert in Aquaman and the Lost Kingdom ook de omstreden Amber Heard terug als Mera. Het is best opvallend dat zij in de trailer van de film zo goed als niet te zien is.

Bekijk hier de trailer van Aquaman and the Lost Kingdom:

Aquaman and the Lost Kingdom is vanaf woensdag 18 december te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...