‘The Flash’ flopt en is grootste tegenvaller Warner Bros. in jaren

Het gaat van kwaad naar erger voor de film The Flash van DC Studios. Sinds juni is de nieuwe film rond de superheld wereldwijd te zien in de bioscoop, maar daar doet die het alles behalve goed. Ondertussen hebben meerdere bronnen het zelfs al over “de grootste flop in de geschiedenis van de superheldenfilms”.

Vorig jaar kwamen er heel wat berichten over The Flash-acteur Ezra Miller. Miller, die non-binair is en die/hun-voornaamwoorden gebruikt, werd beschuldigd van verschillende gewelddadige incidenten, seksueel wangedrag en diefstal. In januari 2023 werd die veroordeeld tot een werkstraf van een jaar.

Dat was alvast geen goede reclame voor de film The Flash die in juni uitkwam in de bioscoop. Maar ook de recensenten waren niet overtuigd van de nieuwe versie van de superheld. Zo kreeg de film op Rotten Tomatoes slechts een score van 64 procent. Dat vertaalde zich op termijn ook in de cijfers aan de box office.

The Flash

In The Flash komen werelden samen als Barry (Ezra Miller) met zijn superkrachten terug in de tijd gaat om het verleden te veranderen en zo zijn familie te redden. Hierdoor verandert hij alleen ook onbedoeld de toekomst. Barry komt vast te zitten in een andere realiteit. Zijn enige hoop is om een gepensioneerde Batman te overtuigen weer in actie te komen en een gevangengenomen Kryptoniaan te bevrijden, ook al is dat niet wie hij verwacht. De film kent de terugkeer van onder andere Ben Affleck en Michael Keaton als Batman.

Theoretisch gezien had de film dus alles om het te maken, maar toch bleef de populariteit uit. Al in het eerste weekend werd duidelijk dat niet iedereen op de film zat te wachten en die trend bleef zich ook de weken nadien herhalen.

Flop

Het tekort aan interesse zorgt er natuurlijk voor dat er geen winst wordt gemaakt. Volgens Forbes zou de film maar liefst 200 miljoen dollar (ongeveer 177 miljoen euro) verliezen. Daarbij hield de site rekening met een opbrengst van slechts 99 miljoen dollar (88 miljoen euro) tegenover het kostenplaatje van 370 miljoen dollar (329 miljoen euro) voor de productie en de promo van de film. Daarmee doet het zelfs slechter dan de vorige koploper Shazam! Fury of the Gods.

Hierbij werd enkel rekening gehouden met de opbrengst in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld is de film geen succes. In de Belgische Kinepolis-bioscopen is The Flash ondertussen nog maar een keer per dag te bekijken. Er wordt dan ook verwacht dat de film snel online zal verschijnen.

Bekijk de trailer van The Flash hier:

Meer
Lees meer...