Beruchte acteur Ezra Miller zal pers niet te woord staan tijdens promotour ‘The Flash’

Volgende week komt de nieuwe film The Flash uit in de Belgische bioscoop. Twee dagen later volgt ook de wereldwijde première, maar daarbij zal acteur Ezra Miller niet aanwezig zijn. Ook in de rest van de promotour zal Miller niet te zien zijn. Die heeft namelijk laten weten dat alle aandacht naar de film moet gaan en niet naar alle commotie die rond hun hangt.

Vorig jaar kwamen er heel wat berichten over de acteur Ezra Miller. Miller, die non-binair is en die/hun-voornaamwoorden gebruikt, werd beschuldigd van verschillende gewelddadige incidenten, seksueel wangedrag en diefstal. In januari 2023 werd die veroordeeld tot een werkstraf van een jaar.

Dat is geen goede reclame als een van je grootste filmprojecten ooit er zit aan te komen. DC Studios, de producent van The Flash, liet weten de banden met Miller niet door te knippen. Al verwacht de studio wel dat die in behandeling gaat.

The Flash

In The Flash komen werelden samen als Barry (Ezra Miller) met zijn superkrachten terug in de tijd gaat om het verleden te veranderen en zo zijn familie te redden. Hierdoor verandert hij alleen ook onbedoeld de toekomst. Barry komt vast te zitten in een andere realiteit. Zijn enige hoop is om een gepensioneerde Batman te overtuigen weer in actie te komen en een gevangengenomen Kryptoniaan te bevrijden, ook al is dat niet wie hij verwacht. De film kent de terugkeer van onder andere Ben Affleck en Michael Keaton als Batman.

Hoewel de film op het eerste zicht dus een populaire superheldenfilm in wording lijkt, viel er toch al snel een schaduw over het project. In de periode van 2020 tot 2022 kwam Miller namelijk verschelende keren in opspraak voor scheld- en vechtpartijen, overschrijdend gedrag, grooming van minderjarigen, enzovoort.

Toch was het grootse project aan de kant schuiven voor DC geen optie. James Gunn, de tweede CEO van DC, zei daar ook over: “Het is belangrijk om te benadrukken dat duizenden mensen werkten aan The Flash en deze mensen hebben de afgelopen jaren van hun leven gewijd aan het maken van iets heel speciaal. 

Geen pers

Om de gemoederen niet verder op te wakkeren en de release zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben Miller en DC Studios er nu wel voor gekozen om de acteur niet te laten opdagen bij persmomenten. Die zal dus niet te zien zijn in interviews rond de film of op premières. Op dit moment zou Miller ook nog steeds werken aan hun herstel, waardoor een publiek optreden onmogelijk lijkt.

“Ezra wil dat alle aandacht naar de film gaat en niet naar henzelf. Die is gefocust op hun mentale gezondheid en wil niet dat dit tegenstrijdig werkt”, vertelt een bron aan Variety. De acteur zou wel nog meewerken aan fotoshoots.

Bekijk de trailer van The Flash hier:

The Flash is vanaf woensdag 14 juni te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...