Dit zijn de kandidaten van ‘Big Brother 2023’

Het is zover! Het nieuwe seizoen van Big Brother gaat maandag 9 januari van start. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd door het nieuwe duo Geraldine Kemper en Tatyana Beloy, die op hun beurt ook heel wat nieuwe kandidaten verwelkomen. Vandaag maakt Play4 die alvast bekend.

Jezelf 100 dagen laten opsluiten in een huis waar je dag en nacht gevolgd wordt door 125 camera’s. Het is niet meteen iets dat iedereen zou zien zitten. Maar de nieuwe kandidaten van Big Brother duidelijk dus wel. Het programma start dit jaar met maar liefst 11 kandidaten. Die kandidaten, waarvan 5 Belgen en 6 Nederlanders, stellen we nu alvast even aan jullie voor.

5 Belgen

Bart (49, Itegem)

Play4

De eerste Belgische deelnemer is de 49-jarige Bart. Hij is militair, dus is het gewoon om voor lange periodes van huis weg te zijn. Daarnaast kan hij ook zonder problemen zonder telefoon en internet functioneren. En dat kan wel eens een voordeel zijn in het Big Brother-huis.

Het spel neemt hij alleszins serieus. “In het huis kan je niemand 100 procent vertrouwen, dat kan pas weer als het spel voorbij is”, vertelt hij.

Charlotte (27, Middelkerke)

Play4

De eerste vrouw in het gezelschap is Charlotte. Zij houdt wel van een uitdaging en is die enkele jaren geleden ook gaan zoeken in de Verenigde Staten. Daar ging ze vijf jaar aan de slag als nanny bij verschillende Hollywoodsterren. Ondertussen is ze terug in het land, waar ze ook wel van een feestje houdt.

Daarnaast moet ze altijd iets te doen hebben, omdat ze zich anders snel verveelt. Dat zal haar in dit programma hopelijk ten goede komen. “Ik ga altijd vechten voor wat ik wil. Als ik iets wil, zal ik daar 200 procent voor gaan”, vertelt ze.

Michelangelo (21, Genk)

Play4

Michelangelo is een sympathieke Genkenaar met Siciliaanse roots. Hij beschrijft zichzelf als een geboren leider, al is dat vaak nog niet meteen te merken. Naast zijn job in de bandencentrale is hij ook bezeten door autosport. Daarin heeft hij zelf al mogen proeven van de Formule 3. Hij gaat dus geen uitdaging uit de weg.

Judy (34, Burcht)

Play4

De Antwerpse Judy (34) is volgens zichzelf misschien wel de “meest karaktervolle kandidaat die het huis ooit heeft gezien”. Op dit moment is ze schoonheidsspecialiste en vooral gespecialiseerd in wenkbrauwen. Op het eerste zicht ziet ze er rustig en betrouwbaar uit, maar toch is ze ontzettend competitief. Ze zal er dus alles aan doen om haar huisgenoten snel huiswaarts te sturen.

Ali (35, Lommel)

Play4

Ali uit Lommel is de tweede Limburger uit het gezelschap. Hij is docent Nederlands voor mensen met een taalachterstand. Met zijn job wil hij vooral mensen helpen die zich buitengesloten voelen in de maatschappij omdat ze de taal niet machtig zijn.

Ali is een echte optimist die altijd op zoek is naar het positieve in het leven. “Maar ik wil koste wat het kost de eindmeet halen. Het is alles of niets”, zegt hij zelf.

6 Nederlanders

Chayron (33, Waddinxveen, NL)

Play4

De eerste Nederlander is de 33-jarige Chayron. Op verschillende vlakken is Chayron een interessante man: hij is een uitgesproken, sociale man die niet op zijn Rotterdamse mondje is gevallen. “Ik ben een prettige aanwezigheid, een echte sfeermaker”, zegt hij over zichzelf.

Hij heeft de afgelopen seizoenen gezien en hier veel van geleerd voor zijn eigen deelname. Zijn tactiek? Eerst de kat uit de boom kijken, veel vrienden maken en zorgen voor een goede sfeer.

Rob (66, Leiderdorp, NL)

Play4

De oudste deelnemer dit seizoen is Rob (66). Hij is sinds kort op pensioen en besloot dan maar te gaan deelnemen aan Big Brother. Al sinds het allereerste seizoen is hij fan van het programma en nu waagt hij dus zijn eigen kans. Ondanks zijn leeftijd is hij nog ontzettend fit en denkt hij het avontuur zowel fysiek, als mentaal aan te kunnen.

Chelsea (22, Dronten, NL)

Play4

Chelsea (22) uit het Nederlandse Dronten is de achtste kandidaat. Zij droomde (letterlijk) al over een deelname aan het programma en ziet die droom nu werkelijkheid worden. Chelsea ziet dit avontuur als een experiment en wil vooral leren om de controle uit handen te geven.

Maar dat zal gepaard gaan met losbandigheid en openheid. “Soms floept er af en toe iets uit wat ik niet per se hardop had hoeven zeggen”, vertelt ze zelf.

Danny (28, Vinkeveen, NL)

Play4

De meest gespierde kandidaat is zonder twijfel de 28-jarige Danny. Hij is zijn hele leven fanatiek sporter geweest en is ondertussen personal trainer. Zijn favoriete element in het programma is dan ook de competitie zelf. “Ik wil mezelf onmisbaar maken voor de groep”, zegt hij. Dat wil hij doen door ze ook in beweging te houden en te blijven motiveren.

Jason (20, Beverwijk, NL)

Play4

De 20-jarige Jason is de jongste kandidaat dit seizoen. Maar toch heeft hij maar één doel: winnen. Hij hoopt eigenlijk dat er medebewoners zijn met wie hij minder klikt, zodat er interessante situaties en gesprekken kunnen ontstaan. Jason is niet van plan om de lieve jongen uit te hangen en is zeker bereid om hier een daar een streek te leveren en bondjes aan te gaan.

Lindsey (32, Sittard, NL)

Play4

Lindsey (32) is de laatste kandidaat. Zij heeft vooral aan een goede tactiek gedacht. Ze heeft een echte winnaarsmentaliteit, kan slecht tegen haar verlies en dus is er voor haar geen andere optie dan winnen.

Ze zit vol positieve energie, heeft een aanstekelijke lach en weet mensen omver te blazen met haar sprankelende aanwezigheid. Lindsey heeft een passie voor muziek en kan wellicht voor een muzikale noot zorgen in het Big Brother-huis.

Big Brother is vanaf maandag 9 januari van maandag tot donderdag om 22 uur te zien op Play4 en 24/7 te volgen op GoPlay.

Meer
Lees meer...