‘Big Brother’ zal er dit jaar een beetje anders uitzien

Het is bijna zover. Op maandag 9 januari gaat het nieuwe seizoen van Big Brother van start op Play4. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd door het nieuwe duo Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. Ook het huis en de huisregels zullen er een beetje anders uitzien.

Binnenkort kunnen we weer 24/7 meekijken in het Big Brother-huis. Vanaf volgende week gaan er opnieuw heel wat kandidaten de uitdaging aan om uiteindelijk de jackpot mee naar huis te nemen. Maar daarnaast zullen ze nog een aantal dingen kunnen winnen. Maar daarvoor moeten ze natuurlijk eerst overleven in het grote huis, dat voor dit seizoen ook werd opgefrist.

Big Brother 2023

Big Brother is binnenkort al toe aan z’n derde seizoen sinds de revival in 2021. Het programma zal het daarbij moeten doen zonder presentator Peter Van de Veire. Die is namelijk binnenkort opnieuw in de ochtend te horen op de radio, deze keer bij Radio2. Tussendoor zal hij ook even op Eén te zien om Eurosong te presenteren. Hij wordt vervangen door Tatyana Beloy, die de presentatie voor haar rekening zal nemen met de Nederlandse Geraldine Kemper.

Zij zullen het nieuwe seizoen dus de komende maanden in goede banen leiden. Hoelang het seizoen precies zal duren, is niet bekend. Vorig jaar besliste de productie halverwege namelijk om de editie in te korten tot 86 dagen in plaats van de gebruikelijke 100 dagen. Het is niet duidelijk of dit seizoen opnieuw 100 dagen zal duren.

Toevoegingen

Wat we wel weten, is dat dit seizoen er een beetje anders zal uitzien. In het huis is namelijk een doorzichtige kluis aanwezig met daarin de jackpot van €100.000, die ze gedurende het spel kunnen beïnvloeden. Dit is niet het enige geld waar de bewoners mee te maken zullen krijgen: ze kunnen ook geld verdienen voor in het Big Brother-huis.

Met die coins kunnen de bewoners items bemachtigen. Daarnaast zullen de bewoners elke week strijden voor de Power of Nomination. Ook anders dit jaar is een nieuwe, geheime plaats in het Big Brother-huis, waar de bewoners individueel zullen strijden voor een belangrijke, mysterieuze prijs.

Nieuw huis

Daarnaast heeft ook het huis zelf een make-over gekregen. De makers van het programma hebben kunstenaar Frank Visser namelijk de opdracht gegeven om het huis kleurrijker te maken. Dat is ook duidelijk gebeurd, want elke kamer kan rekenen op een combinatie van frisse en opvallende kleuren.

“Ik heb vooral veel gebruik gemaakt van contrasten. De ruimte die er het meest uit springt dit seizoen, is de kleurrijke badkamer: de glimmende blauwe en groene tegels in combinatie met de gekleurde voegen zorgen voor een speels contrast”, vertelt Visser.

Bekijk hier enkele foto’s van het Big Brother-huis:

Play4

Big Brother is vanaf maandag 9 januari dagelijks te zien op Play4 en 24/7 via goplay.be.

Meer
Lees meer...