‘Big Brother’ moet op zoek naar nieuwe presentator

Het ziet ernaar uit dat Peter van de Veire niet zal terugkeren als presentator van het nieuwe seizoen van Big Brother. Hij keerde voor onder andere Eurosong namelijk terug naar de VRT waardoor er waarschijnlijk een andere cohost naast de Nederlandse Geraldine Kemper zal te zien zijn.

Terwijl de eerste seizoenen van Big Brother meer dan twintig jaar geleden op de toenmalige zender Kanaal 2 nog een kijkcijferkanon waren, is dat nu heel anders. Sinds 2021 is het programma terug in een versie met Vlamingen en Nederlanders samen.

Het eerste seizoen van de hernieuwde Big Brother kon op nog redelijke belangstelling rekenen, maar het aantal kijkers daalde verder voor het tweede seizoen. Daardoor leek er aanvankelijk – zeker van Nederlandse zijde – weinig interesse voor een nieuw seizoen. Na lange gesprekken hakten de zenders RTL 5 en Play4 in augustus dan toch de knoop door en lanceerden ze een oproep voor kandidaten voor een nieuw Vlaams-Nederlands seizoen.

Eurosong

Meer details, zoals een startdatum, over dat nieuwe seizoen zijn er voorlopig nog niet. Maar de website Showbizz24 kwam vandaag met opmerkelijk nieuws over Big Brother. Volgens hen zal Peter van de Veire namelijk niet terugkeren als host naast Geraldine Kemper. Hij is namelijk door de VRT teruggehaald om de hernieuwde versie van Eurosong te presenteren. Die Vlaamse preselectie voor het Eurovisiesongfestival zal doorgaan op zaterdag 14 januari 2023.

Voorlopig heeft Play4 nog niet gereageerd op die berichten. Of Peter van de Veire effectief vervangen zal worden bij Big Brother en door wie is dus nog niet geweten.

Meer
Lees meer...