Tickets voor finale ‘Eurosong’ in Paleis 12 zijn nu te koop

Volgend jaar krijgen we na 7 jaar opnieuw inspraak in onze inzending voor het Eurovisiesongfestival. De VRT selecteerde daarbij al zeven kanshebbers. Zij zullen het op zaterdag 14 januari 2023 uitvechten in de finale van Eurosong. Die finale zal uitgezonden worden op Eén, maar kan je ook live bijwonen in Paleis 12. Tickets voor die liveshow zijn vanaf vandaag te koop.

Op zaterdag 14 januari zullen we weten wie ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival van 2023. Het gaat daarbij tussen Ameerah, Chérine, gala dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana en The Starlings. Wie deze acts live aan het werk wil zijn, kan vanaf vandaag tickets kopen voor de finale in Paleis 12.

Eurosong

Hoewel veel mensen het vaak door elkaar gebruiken, is Eurosong niet hetzelfde als het Eurovisiesongfestival. Eurosong is de Vlaamse voorselectie voor de grote wedstrijd: het Eurovisiesongfestival. De eerste editie van Eurosong dateert van 1975. Tot 1993 werd het programma om de twee jaar uitgezonden, in de jaren waarin Vlaanderen een kandidaat mocht kiezen. In 1991 ging het om een speciale Clouseau-versie, waarbij Clouseau, die in 1989 nog verloren van Ingeborg, al zeker mocht gaan. Maar het publiek mocht kiezen tussen drie verschillende nummers, waarvan Geef het op won. 

De volgende editie van Eurosong ging door in 1999. Het ging toen om de legendarische editie waarin we K3 leerden kennen. Het programma liep toen verder tot 2016, waarin gekozen werd voor Laura Tesoro met het nummer What’s the pressure. Vanaf 2018 werden de Vlaamse deelnemers intern gekozen door de VRT. Maar volgend jaar krijgen we dus opnieuw inspraak. Al is er al een grondige voorselectie gebeurd. Zo krijgen we in januari de keuze tussen zeven artiesten, die elk twee nummers zullen brengen. 15.000 mensen kunnen daar live bij zijn in Paleis 12.

Tickets

Tickets voor de finale in Paleis 12 zijn vanaf vandaag te koop via de website van VRT. Er zijn zit- en staanplaatsen beschikbaar die allemaal 18 euro kosten. Met je ticket krijg je niet alleen toegang tot de finale, maar ook tot de MNM-afterparty, waarop “verschillende verrassingsacts” aanwezig zullen zijn.

Meer
Lees meer...