‘Big Brother’ krijgt nieuw seizoen en zoekt kandidaten

Big Brother keert dan toch terug voor een derde Vlaams-Nederlandse seizoen. Dat hebben de zenders RTL 5 en Play4 bekendgemaakt. Meteen is er ook een oproep gelanceerd voor nieuwe kandidaten.

Terwijl de eerste seizoenen van Big Brother meer dan twintig jaar geleden op de toenmalige zender Kanaal 2 nog een kijkcijferkanon waren, is dat nu heel anders. Sinds 2021 is het programma terug in een versie met Vlamingen en Nederlanders samen.

Slechte kijkcijfers

Het eerste seizoen van de hernieuwde Big Brother kon op nog enige belangstelling rekenen. Toch moest het het voor de finale doen met een al bij al matige 401.062 kijkers op Play4. De zender verklaarde toen tevreden te zijn met die cijfers omdat Big Brother ook op de website GoPlay voor veel trafiek zorgde en online op verrassend veel belangstelling kon rekenen.

Voor de editie van 2022 waren de cijfers nog slechter. Amper 208.449 kijkers zagen op Play4 in de finale van Big Brother hoe Salar met de prijzenpot naar huis mocht. In Nederland zijn de kijkcijfers verhoudingsgewijs zelfs nog slechter. Zeker daar leek er aanvankelijk weinig interesse voor een nieuw seizoen.

Halverwege juni raakte dan bekend dat de gesprekken over een eventueel derde Vlaams-Nederlandse seizoen van Big Brother toch waren opgestart. Beloftes dat dat seizoen er ook effectief zou komen, waren er toen wel nog niet.

Nieuwe kandidaten

Maar nu is de knoop dus doorgehakt en heeft Big Brother meteen ook een oproep gelanceerd voor nieuwe kandidaten. “Na het succes van afgelopen seizoen komt Big Brother terug. Opnieuw gaat Big Brother met zijn bewoners het ultieme psychologische experiment aan. Wie durft het meest van zichzelf te laten zien en speelt het spel slim genoeg om de winnaar te worden van Big Brother 2023?”, valt daar te lezen. “Ben jij klaar voor dit levensveranderende experiment? Schrijf je dan zeker in!”

Meer
Lees meer...