Left Right
scrollTop top

BTS met ‘Butter’ voor tweede week op rij bovenaan alle single-hitlijsten van Billboard


BTS Butter Billboard
© YouTube HYBE LABELS

Dat BTS met Butter opnieuw een wereldhit te pakken heeft, is overduidelijk. Het nummer staat nu al voor de tweede week op rij bovenaan de drie Billboard-hitlijsten voor singles: Billboard Hot 100, Billboard Global 200 en Billboard Global 200 Excl. U.S..

Voor de tweede week op rij staat een groep uit Zuid-Korea bovenaan de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. We hebben het uiteraard over BTS met hun nieuwste single Butter. Het nummer brak al verschillende records op YouTube en Spotify, maar ook op de Billboard Hot 100 blijft BTS scoren.

Butter

Vorige week kwam Butter van BTS op de eerste plaats binnen in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. En ook deze week staat het nummer bovenaan de lijst.

Butter is nog maar het 23ste nummer in de geschiedenis van de Billboard Hot 100 dat na een debuut op de eerste plaats ook minstens een tweede week bovenaan de lijst blijft staan. Eén van de 22 andere nummers die daarin slaagden, is overigens Dynamite, ook van BTS. Amper drie artiesten deden hen dat voor: Mariah Carey, Ariana Grande en Drake.

Global 200

Sinds vorig jaar heeft Billboard ook twee hitlijsten die buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten gaan, Billboard Global 200 en Billboard Global 200 Excl. U.S.. Bij die hitlijsten wordt gekeken naar de cijfers van nummers over de hele wereld en de hele wereld uitgezonderd de Verenigde Staten. BTS is de enige artiest in de geschiedenis van de Global 200 die met vier verschillende nummers de eerste plaats haalde. Ook interessant hierbij is dat BTS nu de volledige top drie in handen heeft wat betreft het aantal globale streams in een week tijd.

Butter is daarnaast ook al het derde nummer van BTS dat erin slaagt om op de drie Billboard-hitlijsten voor singles, Billboard Hot 100, Billboard Global 200 en Billboard Global 200 Excl. U.S., op hetzelfde moment op de eerste plaats te staan. BTS is daarmee de enige artiest die dit met meerdere nummers deed. BTS deed dit in september, als allereerste met Dynamite, in november met Life Goes On en nu met Butter.

Olivia Rodrigo wist eerder dit jaar wel acht weken lang onafgebroken op de eerst plaats te staan op de drie hitlijsten tegelijk. Ze deed dat met haar monsterhit Drivers License. Zij heeft daardoor dus wel het record van de meeste weken op de eerste plaats op de drie hitlijsten tegelijk op haar naam staan.

Bekijk hier de videoclip van Butter:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…