Left Right
scrollTop top

Coronamaatregelen in België blijven van kracht tot 1 maart


Elio Di Rupo Alexander De Croo Jan Jambon Overlegcomité
© Elio Di Rupo (PS), Alexander De Croo (Open Vld), Jan Jambon (N-VA) – Isopix

De huidige coronaregels in België blijven officieel van kracht tot 1 maart. Dat valt te lezen in het nieuw Ministerieel Besluit dat zojuist gepubliceerd is in het Staatsblad. Als de epidemiologische situatie gunstig zou evolueren, kan het Overlegcomité uiteraard nog altijd beslissen om toch sneller te versoepelen.

Het Ministerieel Besluit dat dinsdag is gepubliceerd, maakt de beslissingen van het Overlegcomité van afgelopen vrijdag officieel. Zo valt erin te lezen dat rijscholen opnieuw de deuren mogen openen voor alle lessen, ook voor rijbewijs categorie B en BE, wat tot nu toe verboden was.

Daarnaast krijgen de coronamaatregel in België ook een nieuwe officiële einddatum. Die datum stond sinds het Overlegcomité van 27 november op 15 januari en moest dus sowieso verlengd worden.

Toch vroeger versoepelingen?

“De maatregelen voorzien in dit besluit zijn van toepassing tot 1 maart 2021”, valt te lezen in het nieuwe Ministerieel Besluit. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de huidige coronamaatregelen sowieso tot die datum onveranderd blijven. Het is vooral een technische maatregelen van de regering om te vermijden dat het voortdurend die maatregelen moet verlengen.

Wanneer er versoepelingen komen, hangt vooral af van de coronacijfers. Eind november heeft het Overlegcomité namelijk drie indicatoren afgesproken die in de gaten worden gehouden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  139.738.490
 • Aantal
  doden
  2.996.460
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  947.000
 • Aantal
  doden
  23.718