Disney bevestigt: Nieuwe ‘Indiana Jones’ is laatste film met Harrison Ford

Vijftien jaar na de laatste Indiana Jones film verschijnt in juni Indiana Jones and the Dial of Destiny. Daarin zal de bekendste archeoloog aller tijden nog één keer te zien zijn. Dat deze vijfde film het einde betekent van de franchise met Harrison Ford in de hoofdrol, daar gingen de meesten dus al van uit. Toch was het tot nu wachten op bevestiging van Disney.

Harrison Ford (80) is nog niet helemaal klaar met zijn bekendste personage. Op 28 juni komt de vijfde Indiana Jones-film in 40 jaar uit. En daarin schittert de 80-jarige acteur nog één keer. Dat liet Ford zelf al weten en ook regisseur James Mangold vermeldde het al meerdere keren in interviews. Maar nu bevestigt Disney het ook officieel in een nieuw persbericht waar ze de film beschrijven als “het langverwachte laatste hoofdstuk van een geliefde franchise”.

Indiana Jones

In juni komt er een einde aan een van de meest geliefde franchises ooit: de Indiana Jones-films met Harrison Ford in de hoofdrol. De acteur speelde de rol voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark. Op dat moment was Ford 39 jaar oud. Daarna volgden nog drie films van de franchise in de jaren 80, waaronder Indiana Jones and the Temple of Doom met de toen nog piepjonge Ke Huy Quan.

Dertien jaar geleden, we spreken dan al over 2008, keerde Ford nog eens terug naar de rol voor de film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. En nu, nog eens vijftien jaar later, keert hij dus nog één keer terug.

Dial of Destiny

De nieuwe film toont ons een Indiana Jones op rust. Hij lijkt zijn pensioen door te brengen in een stad waar hij zich allesbehalve thuis voelt en waar hij terugdenkt aan zijn tijden als archeoloog in de woestijn. Wanneer hij op een dag wordt benaderd door iemand die zijn hulp nodig heeft, overweegt hij een terugkeer.

Naast Harrison Ford doen ook onder andere Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge en Mads Mikkelsen mee. De film verschijnt in juni 2023 in de bioscoop. Daarna zou er wel nog een serie volgen met andere acteurs.

Bekijk de eerste teaser van Indiana Jones and the Dial of Destiny hier:

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...