Batman in een gevecht met Spider-Man? Een toekomstige samenwerking tussen Marvel en DC lijkt mogelijk

Batman en Doctor Strange samen op avontuur? Wonder Woman en Captain Marvel die het universum redden? Het zou binnenkort misschien zomaar eens kunnen gebeuren. In een recent interview heeft DC-baas James Gunn namelijk laten weten dat een samenwerking tussen zijn studio en Marvel Studios zeker niet onmogelijk is. Ookal zijn er nog niet meteen plannen voor een project, de fundering voor een collab lijkt alvast gelegd.

Vergeet Real Madrid tegen Barcelona en de Knicks tegen de Nets. Ook naast het sportveld kan de rivaliteit tussen fans soms groot zijn. Al jarenlang lijken fans van Marvel en DC Studios het niet met elkaar, en elkaars films, te vinden. Maar daar kan binnenkort misschien wel verandering in komen. Door de aanstelling van regisseur James Gunn als hoofd van DC, lijkt een samenwerking niet ver weg.

DC Studios

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn. Die laatste heeft zijn talent al bewezen met de Guardians of the Galaxy-franchise in het MCU.

Het duo deed meteen hun nieuwe plannen uit de doeken en verbaasden daarmee vriend en vijand. Zo was er niet langer plek voor de Black Adam-franchise en werd ook de nieuwe film rond Superman met Henry Cavill geschrapt.

Crossover

Ondertussen zijn er dus al heel wat nieuwe plannen bekendgemaakt binnen de DC Extended Universe. Maar toch zou er daarnaast in de toekomst ook nog plaats zijn voor een grote crossover tussen het DCEU en het Marvel Cinematic Universe. Dat leek tot enkele jaren geleden onmogelijk, maar met James Gunn als link tussen de twee staat het in de sterren geschreven.

Gunn regisseerde namelijk alle drie de Guardians of the Galaxy-films, waar Marvel Studios een groot succes mee boekte. Het is dus, ook volgens hemzelf, niet onmogelijk om een samenwerking aan te gaan. “Ik ben er zeker van dat de kans groter is nu ik aan het hoofd van DC sta”, vertelt Gunn in een interview met Empire. “Ik zou liegen als ik zeg dat er nog niet over gepraat is, maar die gesprekken zijn nog niet vergevorderd.” Gunns focus ligt eerst bij de heropstart van het DCEU. “Wie weet? Maar dat is niet voor nu meteen. We moeten eerst werken aan een nieuwe basis binnen DC.”

Meer
Lees meer...