‘Mijn eerste reis’ op VRT 1 neemt bekende gezichten mee naar betekenisvolle reisbestemming

Het nieuwe tv-seizoen is volop aan de gang. Op alle zenders in Vlaanderen krijgen we sinds september al heel wat nieuwe programma’s te zien en daar komen binnenkort nog enkele nieuwe bij. VRT 1 kondigt vandaag het nieuwe reisprogramma Mijn eerste reis aan waarbij presentator Kobe Ilsen verschillende bekende gezichten meeneemt op de reis van hun leven.

Vanaf donderdag 16 november trekt Kobe Ilsen naar alle windstreken. In Mijn eerste reis gaat hij met acht bekende gasten naar een voor hen betekenisvolle reisbestemming. Dat gaat van herinneringen aan de studententijd tot een bezoek aan het thuisland van de ouders.

Mijn eerste reis

In acht afleveringen trekt Kobe Ilsen met een andere BV naar een plek die voor hen belangrijk is geweest. Zo wandelt Stan Van Samang na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way in Ierland, herbeleeft Margriet Hermans haar studietijd in Madrid en reist Sammy Mahdi voor de allereerste keer naar Irak, het land waar de roots van zijn vader Hussain liggen.

Tijdens de reis probeert Kobe Ilsen van de gast te weten te komen waarom die reis nu net zo belangrijk is geweest en welke herinneringen of gevoelens het bij hen oproept. “Dit is het meest persoonlijke programma dat ik ooit gemaakt heb”, klinkt het bij de presentator. “Ik heb met al mijn gasten een heel intense connectie gevoeld. Dat ga ik blijven koesteren.”

Van Ierland tot Las Vegas

In de eerste aflevering trekt Kobe samen met zanger en acteur Stan Van Samang naar Ierland. Daarna bezoekt hij met actrice Maaike Cafmeyer Frankrijk, vertrekt hij met zangeres Margriet Hermans naar Spanje en fietst hij wielrenner Sep Vanmarcke achterna naar de Alpen.

Daarna staat er een emotionele reis met politicus Sammy Mahdi naar Irak gepland, trekt hij met nieuwsanker Wim De Vilder naar Duitsland, steekt hij met Rani De Coninck de oceaan over naar Las Vegas en eindigt hij met Miss België Emilie Vansteenkiste op het Griekse eiland Kreta.

Meer
Lees meer...