‘Million Dollar Island’ neemt afscheid van meest besproken kandidaat

Sinds enkele weken is het programma Million Dollar Island te zien op VTM. Daarin gingen 100 mensen de strijd aan op een onbewoond eiland. Ondertussen is meer dan de helft al vertrokken en vanavond volgt ook een van de meest besproken kandidaten.

In Million Dollar Island worden 100 onbekenden naar een onbewoond eiland gestuurd. Iedere deelnemer draagt daarbij een polsbandje dat 10.000 euro waard is. In totaal wordt er in het programma dus maar liefst één miljoen euro verdeeld.

De bedoeling is dat de kandidaten tot de finale zien te overleven op het onbewoonde eiland. In tussentijd moeten ze proberen om zoveel mogelijk polsbandjes te verzamelen. Dat kunnen ze doen door spellen te spelen, maar ook door vriendschappen en allianties te sluiten. Als een kandidaat opgeeft, krijgt die namelijk de kans om zijn, haar of hun polsbandje door te geven aan iemand anders.

Björn

Van de 100 oorspronkelijke bewoners van Million Dollar Island blijven er nu nog 42 over. De verbijstering op het eiland is groot wanneer één van de meest spraakmakende bewoners dat aantal nog doet slinken. Björn, een niet onbesproken figuur op het eiland, is het beu en neemt tot ieders verbazing vrijwillig de boot huiswaarts. Bij zijn vertrek verrast de eigenzinnige Björn zijn medebewoners nog een laatste keer, wanneer hij onverwacht zijn emotionele kant toont. 

“Ik stop hier vandaag. Ik kan hier nog zeven dagen zitten en mee-eten, maar jullie verdienen die finale”, klinkt het. “Ik wou het zelf in de hand nemen. En ik kies zelf aan wie ik de bandjes geef.”

Million Dollar Island is elke maandag om 21u50 en woensdag om 21u40 te zien bij VTM 2 en ook op VTM GO en Streamz.

Meer
Lees meer...